RafaelbenitezBenitez sve bliže odlasku iz Intera

 

Rafael Benitez naslov prvaka na Svetskom prvenstvu klubova u Abu Dabiju proslavio je prozivanjem klupske uprave. To se ni najmanje nije dopalo predsedniku italijanskog i evropskog prvaka Masimu Moratiju.

-Imamo mnogo umornih igrača i potrebne su nam barem tri kupovine da nastavimo. Ti igrači mi trebaju odmah, dakle, ne sredinom ili krajem januara već sada. Imamo bodovni zaostatak koji moramo hvatati i potreban nam je višak ljudi. Prema tome, imamo tri opcije. Inter će ili kupiti trojicu fudbalera i još jednog odbrambenog igrača koji će nadomestiti Valtera Samuela, ili ćemo nastaviti ovako do kraja sezone, nakon koje će sva odgovornost biti svaljena na mene. Treća je opcija ta da se iz Intera jave mom agentu – zapretio je Benitez odlaskom.

Povezana vest:  Kapelo pozvao Bekama

Rekao je još:

-Prošle sezone je predsednik Masimo Morati potrošio 80 miliona evra na pojačanja. Kupio je pet igrača, sve redom fudbalere za prvi sastav. Ove sezone, s novim trenerom na kormilu, nije kupio nikoga! Ne znam zašto, možda je i želeo nekoga da dovede, pa se izjalovilo, možda je neki drugi razlog. Jedino znam da sam nakon letnjeg prelaznog roka bio 100% razočaran!

Povezana vest:  Kapelo od srede i zvanično selektor Rusije

Rafa se veći deo sezone nalazio pod “rafalnom paljbom“ kritika medija zbog loših rezultata u prvenstvu. Inter je trenutno tek na šestom mestu, sa 13 bodova manje od vodećeg gradskog rivala Milana, doduše, ima i dve utakmice manje.

Španskog stručnjaka, bivšeg trenera Valensije i Liverpula, uporno je i konstantno od svih napada branio predsednik Masimo Morati. Novinari su uoči klupskog svetskog prvenstva sugerisali kako će Benitez sigurno dobiti otkaz ako Inter ne osvojiti smotru u Abu Dabiju. Inter je osvojio, ali Benitez sa svojim verbalnim istupom sigurno nije napravio ništa dobroga za stabilnost svoje pozicije. Naprotiv, naljutio je Moratija…

Povezana vest:  Vanredne mere bezbednosti sutra posle finala Evropskog prvenstva u fudbalu

-Benitez nam nije pokvario “party“, ali trenutak koji je izabrao za ovakve izjave sasvim sigurno nije bio prikladan. Najvažnije je da su Interovi navijači srećni zbog našeg naslova. O Benitezu trenutno uopšte ne želim da razgovaram! – izjavio je Morati.