RyanLochte2PLIVANJE

 

SP DUBAI 2010

 

Lohteu tri nova zlata, šest ukupno

 

Svetsko plivačko prvenstvo u kratkim bazenima Rajan Lohte završio je s tri nova zlatna odličja, koje je u nedelju osvojio u trkama na 200 metara leđno, 100 metara mešovito te u štafeti 4×100 ješovito.

Time je Lohte takmičenje u Dubaiju okončao sa šest zlatnih i jednom srebrnom medaljom, pri čemu je u dvema trkama, na 400 i 200 mešovito, obarao svetske rekorde.

Povezana vest:  KAJAK, Zlato za Tomićevića i Zorića

U nedeljnim finalima, već podosta iscrpljen od petodnodnevnih takmičenja, 26-godišnji Amerikanac najbolja svetska vremena nije napadao. Svejedno je bio daleko uverljiviji od konkurencije, a na 100 metara mešovitim načinom za svetskim rekordom Slovenca Petera Mankoča zaostao je samo deset stotinki.

Status najbržeg plivača današnjice, kako u malim tako i u velikim bazenima, potvrdio je sjajni 23-godišnji Brazilac Cesar Cielo, koji je u nedelju pobedio i na 100 metara slobodno. Pre dva je dana trijumfirao na dvostruko kraćoj deonici.

Povezana vest:  VESLANJE, PRVI KUP SRBIJE, Smederevo najuspešnije

Cielo zlata na obe te deonice ima i sa Svetskog prvenstva prošle godine u Rimu, a na kraćoj, 50-metarskoj, trijumfirao je i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.