buffon_1SP JUŽNA AFRIKA

Bufon takođe kritikuje loptu za Mundijal

 

Golman fudbalske reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon priključio se danas velikoj grupi nezadovoljnih igrača u kritikovanju lopte za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

-Obično se naviknete na loptu, ali u ovom slučaju je svaki dodir nepoznanica. Putanja je zaista nepredvidiva – rekao je Bufon novinarima u trening kampu Italije u mestu Sestrijere.

Povezana vest:  Žerar Ulije napokon potpisao ugovor s Aston Vilom

Bufon je na prošlom Mundijalu, kada je Italija postala šampion, primio samo dva gola u sedam utakmica. Prvi je bio autogol Kristijana Zakarda protiv SAD, a drugi je iz penala dao Zinedin Zidan u finalu protiv Francuske.

Turnir u Južnoj Africi biće mu četvrto svetsko prvenstvo. On je rekao da mu je odmah posle prvog dodira bilo jasno da će lopta biti problem za sve igrače, a ne samo za golmane.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJA ZA LŠ, Ipak direktan prenos na RTS Pjunik – Partizan

-Kada Pirlo dodaje, on obično greši oko 10 centimetara, ali sa ovom loptom rizikuje da promaši za tri metra – rekao je Bufon.

Loptu Jabulani kritikovali su i golman Španije Iker Kasiljas i čuvar mreže Brazila Žulio Sezar, koji su uporedili loptu sa onom koja se kupuje u supermarketima.

Portparol Adidasa Tomas van Šaik rekao je ranije da je Adidas poslao lopte svim timovima ranije i da se nijedna ekipa nije žalila tada.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultat poslednje utakmice 2. kola Premijer lige i tabela