luciano_spalletti_zenit_01Inter već kontaktirao Spaletija da preuzme ekipu?

 

Nikada opasnije nije Rafael Benites živeo na trenerskom kormilu milanskog Intera negoli ovih dana. Vlasnik i predsednik kluba Masimo Morati je, po izvještajima svih italijanskih medija, posve „izgubio strpljenje sa Špancem“.

Mnogi najavljuju da će Benites još samo nekoliko sati biti trener Intera, a i pre toga je aktualni prvak Italije i Evrope, već počeo da traži zamenu za njega. Trenutno je Moratijev apsolutni prvi favorit 51-godišnji Lućiano Spaletti, koji je od 2009. na klupi ruskog Zenita iz Sankt Peterburga, te su s njim čelnici Intera već obavili neke preliminarne pregovore. Ali, Spaletijeva pozicija u tom klubu je, kažu italijanski mediji, „izuzetno čvrsta“, a Italijan je sa Zenitom postao ruski prvak u netom završenoj sezoni, kao što je i ostvario svih šest pobeda za lagani proboj u drugi krug Lige Evrope. Jedini tamošnji kiks mu je bilo ispadanje od Oksera u poslednjem pretkolu Lige šampiona.

Povezana vest:  Stojanović: Efikasnost mora da bude mnogo bolja

Ukoliko Inter ne ispuni sve potankosti oko Spaletija, navodno, već imaju sigurno privremeno rešenje, a to bi bio 50-godišnji Valter Zenga, golmanska legenda Intera i italijanske reprezentacije tokom osamdesetih i devedesetih godina.

Recimo da je Spaleti najviše pohvala dobio pri radu u Romi, od 2005. do 2009. godine.