Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević izjavio je danas da tom fudbalskom klubu ne ostaje ništa drugo nego da se prilagodi odluci da se Super liga završi bez plej-ofa.

„Odluka je takva kakva je, nama ne preostaje ništa drugo nego da joj se prilagodimo. Ne bih da se ponavljam, prethodnih dana smo dosta pričali na ovu temu, dali smo opširnu argumentaciju zašto bi bilo najbolje da se prvenstvo igra prema unapred predvidjenom planu i programu. Ukratko, smatrali smo da bi tako bilo najpoštenije. Sada moramo da se prilagodimo postojećoj situaciji, da se okrenemo takmičenju u preostala četiri kola. Naravno, i Kup će posle ovakve odluke dobiti na značaju“, naveo je Mirosavljević za sajt kluba.

Povezana vest:  Vladimir Stojković: Huliganima reprezentacija ne znači ništa

Fudbalski savez Srbije je na sednici Odbora za hitna pitanja odlučio da se Super liga nastavi 30. maja, sa preostala četiri kola regularnog dela, bez plej-ofa i plej-auta.

Čukarički je uz još četiri kluba bio za to da se igra i plej-of.

„Čukarički se ni u ovom skraćenom formatu neće odreći borbe za plasman u Evropu. Trenutno smo petoplasirani, TSC je ispred nas, ima tri boda više i bolji medjusobni skor. Na nama je da se spremimo na najbolji mogući način, da se borimo do kraja. Nadam se da će svi klubovi, iako možda nemaju preteranih takmičarskih ambicija posle ove odluke, igrati pošteno do kraja, sa najboljim timovima“, kazao je Mirosavljević.

Povezana vest:  Adrijano i u Brazilu "tera po starom"

Dodao je da su mnoge stvari ostale nepoznate.

„Još ne znamo kad će početi naredni šampionat, kad će se igrati kvalifikacije za evropska takmičenja, ovih dana bi trebalo i da se održi i žreb za četvrtfinale Kupa Srbije. Uglavnom, kao što sam već rekao, ostaje nam da se prilagodimo postojećoj situaciji“, istakao je Mirosavljević.

Povezana vest:  Suspendovana trojica navijača Kelna

PHOTO: FK Čukarički