Pred čitaoce je stiglo jubilarno izdanje romana prvenca Jelene Bačić Alimpić. Bestseler „Ringišpil“, sa predgovorom autorke, možete pronaći u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

U ovom romanu o ljubavi koja je uspela da nadraste život i sudbinu Jelena Bačić Alimpić ispisuje intimnu povest balerine krhkog tela i džinovskog duha koji je ostavio pečat na svim slavnim baletskim scenama. Gradeći istovremeno priču o malim-velikim ljudima, salašarima i umetnicima, pesnicima i njihovim muzama, senovitim bačkim salašima i gradićima, jutrima koja mirišu na slatko od dunja i nezaboravnim ruskim zimama, ona nam na jedinstven način pruža uvid u najtananija ljudska osećanja.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za izložbu NADEŽDA – SAVREMENICI – SLEDBENICI u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović” u Čačku

„Ringišpil“ je preveden na makedonski, turski, bugarski i slovački jezik, nagrađen Zlatnim Hit liberom. Objavljen je i u luksuznom izdanju, u prestižnoj ediciji „Dragulji Lagune“, kao jedan od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće Laguna.

Deset godina nakon što je „Ringišpil“ prvi put dospeo na police knjižara autorki Jeleni Bačić Alimpić emocije su pomešane.

„Moram da priznam da su mi u ovom trenutku emocije vrlo oprečne, ali se svakako radujem trećem, jubilarnom reizdanju mog književnog prvenca ’Ringišpil’. Ne mogu da verujem da je prošlo već deset godina od prvog izdanja, a opet, od tada sam napisala još devet knjiga, a deseta čeka da ugleda svetlost dana. Dakle, bio je ovo vrlo kreativan i inspirativan decenijski period mog života, plodonosan, i svakako iznenađujući i za mene samu. Ali, to je sve ’samo’ život.

Povezana vest:  Novi roman dobro znanog Falkonera "Put svile"

Pre svega, želela bih da zahvalim čitaocima koji su prepoznali moj književni senzibilitet i prihvatili emocije koje sam im kroz svoje pero podarila i koji me na tom putu prate već deset godina. Takođe, ovim putem bih izrazila zahvalnost svojoj izdavačkoj kući Laguna, s kojom negujem dugogodišnji profesionalni i prijateljski odnos, pun poverenja i uvažavanja. Oni bez kojih sve ovo ne bi imalo smisla jesu moja deca, suprug, majka, brat – moja porodica, koja je imala razumevanja za moja ’umetnička’ traženja, vrludanja, nesanice, nedoumice, radost, tugu, osude, saplitanja, pohvale i unižavanja, dakle, kroz sve što sam prošla za ovih deset godina.

Povezana vest:  Antifašistički školski priručnik, remek-delo Maurisija Amstera i Valtera Rojtera, biće predstavljen u Institutu Servantes

Naposletku, hvala Bogu što mi je dao ovaj dar i blagoslov da rečima izrazim sve ono što u sebi ćutim“, rekla je povodom izlaska jubilarnog izdanja „Ringišpila“ Jelena Bačić Alimpić.