Fudbaler Crvene zvezde Željko Gavrić rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da pobedi Rad i tako i matematički osvoji šampionsku titulu u Super ligi Srbije.

Fudbalsko prvenstvo u Srbiji nastavlja se u petak posle pauze zbog pandemije korona virusa. Zvezda igra od 19.30 protiv Rada na Banjici i ako pobedi odbraniće titulu.

„Očekujem našu dobru utakmicu. Spremali smo se vredno, motivisani smo i zaista smo se uželeli fudbala. Ako odigramo onako kako znamo, verujem da već protiv Rada možemo da osvojimo titulu, a onda možemo da se okrenemo i Kupu Srbije“, rekao je Gavrić za sajt Zvezde.

Povezana vest:  Reprezentativac Urugvaja Eguren prešao u Lacio

On je naveo da je ekipa dobro trenirala posle pauze zbog pandemije i da je spremna za takmičenje.

„Imali smo vrlo naporne tri nedelje. Mnogo smo radili kako bismo se što pre vratili u takmičarski ritam. Bila je to neka vrsta mini priprema, osećamo da smo spremni. Sveži smo za nastavak sezone i sve što nas očekuje. Verujem da smo to nagovestili i u dve provere koje smo imali“, rekao je Gavrić.

Povezana vest:  BUNDESLIGA, 33. KOLO, Milerov het-trik osigurao Bajernu titulu

Utakmice će se igrati bez navijača zbog korona virusa, a Gavrić je rekao da će ekipi nedostajati podrška sa tribina.

„Moramo da prihvatimo ovu situaciju i nadam se da ćemo se što pre svi zajedno videti na ‘Marakani’. Do tada, poručio bih im da nas bodre iz svojih domova“, dodao je on.

Gavrić je ocenio da je u omladincima i u Grafičaru budućnost Crvene zvezde.

„Bio sam jesenas u našem razvojnom timu i znam koliko kvalitetnih igrača imamo tamo, a prošao sam i put od omladinaca, preko Grafičara, do prvog tima. Nadam se da će na leto biti još više mladih fudbalera i Zvezdine dece iz škole. Iz prve ruke znam koliko se dobro radi u našoj Omladinskoj školi, kao i pod komandom Milije Žižića u Grafičaru“, rekao je Gavrić.

Povezana vest:  Inter remizirao u Breši

Osim na Banjici, u petak će se igrati i utakmice Indjija-Spartak (15.00) i Vojvodina-Čukarički (17.00).

U subotu, 30. maja igraju: Radnik-Proleter (15.00), Partizan-Mladost (17.30) i Napredak-Radnički (19.30).

U nedelju se igraju dve preostale utakmice: TSC-Javor (17.30) i Mačva-Voždovac (19.30).