Michael-OwenFerguson ne pušta Ovena na pozajmicu

 

Majkl Oven tek se početkom ovog meseca vratio treninzima nakon povrede tetive kolena. Spekulacije da će ga Mančester Junajted poslati na pozajmicu u januarskom prelaznom roku energično je odbacio menadžer Aleks Ferguson.

Bivši engleski reprezentativac, koji je najbolje partije u svojoj karijeri pružao u mlađim danima, uglavnom se muči s povredama otkad je u letu 2009. godine stigao na Old Traford. Samo četiri Premierligaške utakmice, kao i tek jednu u Ligi šampiona, ove je sezone za Mančester Junajted odigrao 31-godišnji Oven. Poslednji put je igrao početkom oktobra kod Sanderlenda (0-0)

Povezana vest:  Juventus pobedio Romu i pobegao na plus osam bodova

Ferguson poručuje da svejedno itekako računa na njega u drugom delu sezone.

-Na treninzima mi je Majkl ove nedelje delovao jako dobro. Možda su neki i zaboravili koliko je to dobar igrač. Imao je veliki peh s tom povredom, ali sada je zaslužio i malo sreće za promenu. Ukoliko bude spreman, verujem da bi mogao da igra značajnu ulogu u našem timu u nastavku sezone. Nema u to nikakve sumnje. Još uvek ga pokreće jak motor – rekao je Ferguson, te dodao: – S Majklom nikada nismo imali problema otkad je došao u naš klub. Njegovo ponašanje je uzorno, daje pravi primer mlađim igračima. Znam da je nekoliko klubova naumilo dovesti ga ove zime. Međutim, ništa od toga. Majkl definitivno ne ide nigde!

Povezana vest:  Marković: Očekujem pobedu u Kopenhagenu