Aleksandar Lazarevic_sportista_lazarevcaPlivač Aleksandar Lazarević sportista Lazarevca za 2010. godinu

 

Drugi put lazarevačka TV GEM proglasila je u sredu najbolje sportiste grada. Na priredbi GEM ASOVI 2010. u Centru za kulturu, čija je velika dvorana bila dupke puna, u prisustvu Snežane Samardžić – Marković, ministarke omladine i sporta u vladi Srbije, sestara Arunović i delegacija mnogobrojnih republičkih sportskih saveza u jednosatnom programu uručene su plakete najboljima u četiri kategorije. Sportska nada 2010. godine je strelac Aleksandar Stojanović, osvajač juniorskog prvenstva Srbije i Kupa Srbije vazdušnim pištoljem. Za trenera godine redakcija GEM televizije proglasila je Nikolu Jerkovića, odbojkaškog trenera na radu u superligašu Kolubari, dok je najbolja sportska ekipa u protekloj godini Rukometna ekipa Kolubare, osvajač duple krune u sezoni 2009/2010.

Povezana vest:  KUGLANJE, U finalu Kupa Srbije Beograd – Crvena zvezda i Apatin – Pionir

Nikola Jerkovic-trener_kolubara_odbojkaJerković je po prijemu trofeja zahvalio televiziji GEM i istakao da je u konkurenciji nekoliko sjajnih trenera koji rade u Lazarevačkim klubovima velika čast dobiti ovakvo priznanje

Aleksandar Lazarević, devetostruki pionorski prvak države i trenutno treći plivač Srbije prsnim stilom, iz ruku ministarke sporta primio je plaketu za najboljeg sportistu Lazarevca, a ministarki je u uručenju priznanja asistirao potpredsednik Plivačkog saveza Srbije, Branko Kovačević.

Povezana vest:  RAGBI 13, Partizanu Kup Srbije!

U svom obraćanju prisutnima, kao i gledaocima televizije GEM, ministarka je uz čestitke za dobar dosadačnji rad ove lokalne televizije, istakla i da je svaka promocija sporta uvek dobro došla i svima poželela da sledeća 2011. Godina bude godina dece u sportu jer je to jedan od načina da se slika Srbije i dalje popravlja.

Program u Centru za kulturu Lazarevac završen je rečima zahvalnosti Aleksandra Lazarevića, laureata ovogodišnje priredbe GEM ASOVI 2010.

Povezana vest:  GOLF, Održan drugi Hugo Boss turnir (FOTO)

Hvala svima koji su me u dosadašnjoj karijeri maksimalno podržavali, pre svega mojim roditeljima i  treneru Vladimiru Mitroviću. Ovo priznanje mi mnogo znači i siguran sam da ću ostvariti svoj san da odem na Olimpijske igre i budem prvi olimpijac iz Lazarevca.