Roy-Hodgson_2Roj Hodžson: Imam podršku novih vlasnika

 

Iako deo engleskih medija tvrdi da je pitanje dana kada će menadžer Liverpula Roj Hodžson dobiti otkaz na toj dužnosti, on tvrdi da se ne oseća ugroženo po tom pitanju.

Liverpul se u subotu kroz iglene uši provukao kao domaćin Boltonu u 21. kolu Premiershipa. Pobedio je s 2-1 zahvaljujući pogotku Džoa Kola u drugom minutu sudijske nadoknade. Ranije ove sedmice je na Ajnfildu izgubio od Volverhemptona s 1-0, ekipe koja je pre te utakmice osvojila samo jedan jedini bod na devet prethodnih gostovanja.

Povezana vest:  Zaneti: Juventus može da osvoji Ligu šampiona

Liverpulova sezona je vrlo loša, ekipa je u 19 utakmica upisala samo sedam pobeda i čak osam poraza. Hodžson se nakon poraza od Volverhemptona okomio na navijače koje je optužio da ne pružaju dovoljnu podršku. Kasnije se jako izvinjavao i tvrdio da nije tako mislio. Nakon Boltona se, pak, okrenuo napadu na novinare…

Povezana vest:  Kadeti Srbije osvojili turnir četiri nacije u Brižu

-Razgovarao sam s našim novim vlasnicima koji su saosećali s mojim frustracijama nakon poraza od Volverhemptona i podržali me. Verujem da imam njihovu podršku. Hoću li zadržati ovaj posao, na koji sam ponosan i čast mi ga je obavljati, ne zavisi od mene već od kluba. To je njihova odluka. Naravno da će najviše zavisiti od naših predstava i rezultata – objašnjavao je Hodžson, a onda se direktno obratio “sedmoj sili“.

Povezana vest:  Adem Ljajić: Učinićemo sve da Roma zadrži drugo mesto

-Međutim, smatram da se ipak u prevelikoj meri stvara negativna klima. Tačnije, stvarate je vi, novinari. Da smo pobedili Volverhempton, sada bi me ispitivali o plasmanu u Ligu šampiona. Budući da smo izgubili, sve je odmah puno negativnosti. Znam da prepoznam kada igrači stoje iza kluba i svog menadžera, a kada ne. Verujte mi da je kod nas ovaj prvi slučaj, a svako ko tvrdi suprotno nije dovoljno iskren – zaključio je Hodžson.