sep_blaterBlater: U MOK-u se ponašaju kao domaćice

 

Predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater kritikovao je danas Međunarodni olimpijski komitet (MOK) rekavši da se ta organizacija prema svom novcu odnosi „kao svaka domaćica“.

-Naši računi su svima dostupni. Tako je od kada sam ja predsednik Fife, to se nije radilo ranije. MOK se ponaša kao domaćica prema svojim finansijama, dobije novac i potroši ga – rekao je Blater novinarima u Kataru gde prisustvuje Azijskom kupu.

Povezana vest:  Porodica Sensi posle 17 godina ostala bez Rome

-MOK je u stvari klub. Od 115 članova te organizacije, samo 45 je povezano sa sportom… Ostalih 70 članova su pojedinačno imenovani. Ako želite da znate koja svetska zemlja ima prinčeve, princeze i kraljeve, pogledajte listu članova MOK-a. Tamo ćete pronaći mnogo

Takvih – dodao je Blater, koji je član MOK-a od 1999. godine.

Povezana vest:  Zidan: Koncentrisani smo samo na fudbal

Na konstataciju da je princ Jordana Ali Bin al-Husein u četvrtak izabran za potpredsednika Fife, Blater je kroz osmeh rekao: – Mi možemo sebi da priuštimo jednog.

Blaterove kritike neće mnogo pomoći Fifi u istrazi koju protiv nje vodi MOK zbog korupcije.

MOK proučava dokaze koje je objavio Bi-Bi-Si (BBC) da su pojedini funkcioneri Fife uzeli novac od jedne marketinške agencije tokom devedesetih godina prošlog veka.

Povezana vest:  Blater angažovao novinara u kampanji

Fifa se nalazi pod lupom nakon što je u decembru nekoliko funkcionera optuženo za trgovinu glasovima uoči izbora za domaćina Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine.

Fifa je organizaciju Mundijala 2018. godine dodelila Rusiji, a četiri godine kasnije domaćin svetske smotre fudbala biće Katar.