fk_rad_grupnaGotova pauza i za fudbalere Rada

 

Fudbaleri Rada, najprijatnijeg iznenađenja prvog dela sezone u Super ligi, počeli su danas na Banjici pripreme za nastavak takmičenja u srpskom prvenstvu. Trener Marko Nikolić objavio je da će građevinari u Beogradu trenirati do 2. februara i da će do tada igrati kontrolne utakmice sa Hajdukom sa Liona (22. januara), šabačkom Mačvom (26. januara) i Radničkim 1923 iz Kragujevca (29. januara).

Potom sledi put na drugi deo priprema na Kipru gde bi Rad trebalo da igra pet utakmica.

Povezana vest:  Petrović: Steaua izazov; Živković: Polako, prvo Jagodina

-Potencijalni rivali su poljska Korona, bugarski Levski, Tatra, Bananc iz Jerevana, Jablonec. U pregovorima smo i sa moskovskim Dinamom, koji bi sigurno bio više nego sjajan rival – rekao je novinarima Nikolić i dodao da će u Aja Napi raditi i rezervni sastav Rada.

Nikolić je pripreme počeo sa 28 fudbalera. Izostali su kapiten Radomić Koković zbog prehlade i Marko Ranđelović, koji pregovara o mogućem transferu u Tursku.

Prvoj prozivci prisustvovali su i dva nova igrača: 18-godišnji Andrej Mrkela, pozajmljeni igrač iz Crvene zvezde, i Nemanja Obradović, koji se na Banjicu vratio iz zvorničke Drine. Tim će svakako promeniti izgled, pošto će biti i odlazaka sa Banjice.

Povezana vest:  Barselona dala osam golova Kordobi

-Neki fudbaleri su se angažovanjem potpuno odužili klubu i u finalnim smo pregovorima za realizaciju njihovih transfera. Tu pre svega mislim na Aleksandra Todorovskog, Miloš Dimitrijevića, Đorđa Čotru i Ranđelovića – rekao je predsednik kluba Ranko Stojić.

On je fudbalerima poželeo dobro zdravlje i izrazio nadu da će atmosfera u ekipi ostati na visokom nivou, kakva je bila tokom jesenjeg dela sezone u kome je Rad osvojio 28 bodova i zauzeo sigurno četvrto mesto na tabeli.

Povezana vest:  Levante pobedio Valensiju u gradskom derbiju

-Neka i u ovom periodu dominantna reč bude tim. Zajedništvo je bilo prepoznatljiv segment našeg fudbalskog kolektiva u prvom delu sezone, pa nema razloga da i tako ne bude i na proleće…Svi imate pođednaku šansu da se stručnom štabu nametnete zalaganjem i odnosom već od ovog momenta – dodao je Stojić.