FUDBALSKA-LOPTAAZIJA KUP

Iran pobedio branioca titule

 

Fudbalska reprezentacija Irana savladala je večeras u Dohi selekciju Iraka sa 2:1 (1:1), u drugoj utakmici prvog kola D grupe Kupa Azije.

Strelci su bili Golam Rezai u 42. i Iman Mobali u 84. za Iran, a Junus Mahmud u 13. minutu za Irak.

Najbolji fudbaleri Irana zasluženo su slavili protiv tradicionalnog rivala, koji na takmičenju u Kataru brani titulu kontinentalnog prvaka. Susret je protekao u žustroj, ali korektnoj borbi, pa je sudija Ravšsan Irmatov iz Uzbekistana pokazao samo jedan žuti karton, Iračaninu Saedu.

Povezana vest:  Pavle Ninkov: Javor nam je motiv

Poveo je Irak već na počeku utakmice nakon greške protivničkog golmana, ali su Iranci u nastavku krunisali bolju igru i posle velikog preokreta na kraju zasluženo slavili. Pobedonosno pogodak postigao je Mobali iz slobodnog udarca šest minuta pre završetka meča.

Ranije danas u prvoj utakmici D grupe Severna Koreja i Ujedinjeni Arapski Emirati igrali su nerešeno 0:0.

Povezana vest:  Predsednik Olimpijakosa optužen za podmićivanje

 

Severna Koreja – UAE 0:0

U prvoj utakmici D grupe fudbalskog šampionata Azije nacionalne selekcije Severne Koreje i Ujedinjenih Arapskih Emirata igrale su danas u Dohi nerešseno 0:0.

U izjednačenoj utakmici bez mnogo šansi za gol, najveću priliku propustio je kapiten Severne Koreje Hong Jong Jo, koji je u osmom minutu izveo jedanaesterac, ali je pogodio prečku.

Povezana vest:  Tevez se vraća u Mančester

U drugoj utakmici prvog kola D grupe danas će branilac titule Irak igrati protiv Irana.