murnjo_konferencijaŽoze Murinjo: Pozdravio bih dolazak Van Nistelroja

 

Nakon što su španski mediji 34-godišnjeg napadača Ruda Van Nistelroja “preselili“ iz HSV-a u madridski Real, trener “kraljevskog kluba“ Žoze Murinjo poručio je da nema ništa protiv.

Van Nistelroj je madridski klub napustio pre godinu dana i preselio se u HSV, nakon što je u više od tri i pol sezone postigao 46 golova u 68 utakmica u dresu madridskog giganta.

Real Madrid ne krije da je u potrazi za napadačem u zimskom prelaznom roku, nakon što je ustanovio da argentinski reprezentatiavc Gonzalo Iguain, posle operacije diska u kičmi, neće biti na raspolaganju minimalno četiri meseca.

Povezana vest:  Zvezda poražena od Voždovca, Partizan pred titulom

Prema tvrdnjama više evropskih medija, Real je već poslao ponudu HSV-u u koji je holandski napadač stigao u januaru prošle godine. „Kraljevski klub“ nema nameru ponovno da kupi 34-godišnjeg Van Nistelroja, već ga želi pozajmiti do kraja sezone. Nemački Kicker je, pak, preneo izjavu Van Nistelroja u kojoj Holanđanin ističe da pod svaku cenu želi nazad u Madrid.

Povezana vest:  Klop razgovarao sa ocem Kilijana Mbapea

Ali, nakon toga je Van Nistelroj uredno zaigrao za HSV na gostovanju kod Šalkea u subotnjoj utakmici 18. kola Bundeslige, te je i dao jedini gol na utakmici za pobedu svog kluba 1-0. Bio je to njegov deveti gol ove sezone u svim takmičenjima , a šesti u Bundesligi.

I pre nego se to dogodilo, Žoze Murinjo je poručio kako bi spremno prihvatio dolazak, odnosno povratak Van Nistelroja na Santiago Bernabeu.

Povezana vest:  Suares predvodio Liverpul do pobede, poraz Junajteda

-Spominju se mnoga imena po pitanju igrača koji bi mogli stići u naš klub. Kada bi to bio Van Nistelroj, ja bih bio vrlo srećan. Susretali smo se u Engleskoj, dobro ga znam i kao fudbalera i kao osobu. U svakom slučaju, napadač nam je preko potreban. Nemamo ih puno, a imamo puno utakmica na rasporedu – rekao je Murinjo.