kevin_nolan_nju_kastleLiverpul i Everton podelili bodove u derbiju

 

Fudbaleri Liverpula i Evertona odigrali su danas u gradskom derbiju nerešeno 1:1, u utakmici 23. kola Premijer lige. To je bio 184. prvenstveni derbi Liverpula i Evertona, „crveni“ su ostvarili 70 pobeda, Everton 57, a ekipe su 57 puta odigrale nerešno.

Golove za Liverpul postigli su Raul Meireleš u 29. minutu i Dirk Kojt u 68. iz jedanaesterca, a strelci za gostujući tim bili su Silvan Distin u 46. i Džermejn Bekford u 52. minutu. Liverpul je sada pao na 13. mesto sa 26 bodova, koliko ima i Everton na 12. mestu.

Liverpul je igrao bez kapitena Stivena Džerarda, koji je zbog crvenog kartona suspendovan na tri utakmice i Džejmija Karagera zbog povrede, dok u ekipi Evertona nije bilo najboljeg strelca Tima Kejhila koji je sa reprezentacijom Australije na Azijskom kupu.

Prvu priliku na meču imao je Everton, kada je Džej Spiring dodao do Bekforda, ali je ovaj šutirao preko gola, iako je golman Pep Reina bio daleko od linije. Isti igrač je i 20 minuta kasnije mogao da postigne pogodak, ali je ponovo loše reagovao.

Povezana vest:  Nikolić: Dalek je put ispred nas

Četiri minuta kasnije Liverpul je poveo. Golman gostiju Tim Hauard je u dva navrata odbranio udarce Kojta, ali lopta se odbila do Raula Meireleša, koji je sa ivice šesnaesterca poslao loptu u mrežu. U 31. minutu Tores je mogao da duplira prednost, ali je golman Evrtona dobro odbranio. Do kraja poluvremena dve šanse za Liverpul nisu iskoristili Raul Meireleš i Maksi Rodriges.

U prvom minutu drugog dela igre Everton je izjednačio. Posle kornera najviši u skoku bio je Distin i poslao loptu u mrežu, pošto Glen Džonson na gol-liniji nije uspeo da otkloni opasnost. Everton je preokrenuo na 2:1 u 52. minutu golom Bekforda, koji je posle dodavanja Leona Osmana pogodio desni donji ugao gola domaćih.

Povezana vest:  Protest roditelja osuđenih za ubistvo Brisa Tatona

Liverpul je nakon toga pokušavao da izjednači, što je učinio u 68. minutu, kada je Kojt bio precizan sa „bele“ tačke. Prethodno je golman Hauard u kaznenom prostoru oborio Maksija Rodrigesa.

Do kraja utakmice ekipe nisu uspele da naprave ozbiljnije prilike, pa se gradski derbi i 57. put završio bez pobednika. Gradski derbi na stadionu Sent Endrus između Birmingem sitija i Aston Vile završen je bez pobednika – 1:1.

Poveli su domaći u 49. minutu posle gužve u šesnaestercu najbolje se snašao Rodžer Džonson i zatresao mrežu Breda Fridela. Bod gostima doneo je Džejms Kolins u 73. minutu, posle odbitka odličnim udarcem iz voleja sa pet, šest metara.

Povezana vest:  Božović: Titula je prioritet, šta god da se desi u kvalifikacijama

Aston Vila je ovim bodom pobegla iz opasne zone, nalazi se na 17. mestu sa 22 boda, koliko ima i Vigan koji je u zoni ispadanja. Birmingem ima bod više i zauzima 16. mesto. U lokalnom derbiju fudbaleri Sanderlenda izvukli su na svom terenu bod u četvrtom minutu sudijske nadoknade protiv velikog rivala Njukasla – 1:1.

„Crno-beli“ su poveli u 52. minutu golom kapitena Kevina Nolana. Posle korenera dobro je skočio Šola Ameobi i spustio loptu do Nolana koji je petom ubacio u mrežu. To je bio njegov 10. gol u sezoni.

Kada se činolo da će Njukasl odneti pobedu na stadionu Svetlosti, u poslednjim trenucima utakmice izjednačio je Asamoa Gijan.

Fudbaleri Sanderlenda zauzimaju šesto mesto na tabeli sa 34 boda, dok je Njukasl deveti sa 29 bodova. Danas igraju još Totenhem i Mančester junajted.