murinjo_5Murinjo: Ništa nije odlučeno, Valdano: Potraga za napadačem nam odvlači pažnju

 

-Izgubili smo dva boda, ali cela druga polovina sezone ispred nas za igranje – komentarisao je trener Real Madrida Žoze Murinjo nakon remija (1-1) na gostovanju kod „fenjeraša“ Almerije u 19. kolu španskog fudbalskog prvenstva.

Kako je Barselona u 19. kolu na Camp Nou savladala Malagu s 4-1, pobegla je Realu na četiri boda razlike.

-Uvek želimo da pobedimo, ali sada nismo uspeli. Nismo igrali u ritmu u koji smo navikli u prvom poluvremenu. Almeria se branila vrlo organizovano i igrali su u skladu sa svojim potencijalom. Skidam im kapu što su osvojili vrlo važan bod – rekao je Murinjo, koji je tada između redaka kritikovao sudiju Pereza Lasu.

Povezana vest:  Istorija kaže da Barselona osvaja titulu

-U normalnim okolnostima, ako sudije rade svoj posao s istim kriterijumom za svaku ekipu, Primeru još mogu svi da osvoje. Na polovini smo sezone i zaostatak možemo nadoknaditi. Neću se žaliti na suđenje. Radije govorim lepo o suđenju, kao što sam to radio prošlog četvrtka uprkos činjenici da smo primili gol iz ofsajda. Ako nemam šta lepo da kažem o suđenju, radije neću ništa reći. Poznajem ovog sudiju iz perioda dok sam prvi put bio u Španiji. Svi se menjamo tokom vremena, ali gospodin Perez Lasa isti je danas kao što je bio i 1996. godine. Mislim da smo bili dobri u dosadašnjem delu sezone. Pobedili smo 15 puta, remizirali tri puta i jednom izgubili, ali to nije dovoljno da bismo postali prvaci. Nadamo se da ćemo se popraviti u drugom delu sezone.

Povezana vest:  Infantino dobio podršku 13 fudbalskih saveza iz Evrope

Dodajmo još da se iz Reala oglasio i sportski direktor kluba Horhe Valdano koji smatra da mediji odmažu „kraljevskom klubu“ konstantnim pisanjem o dolasku novog napadača u januarskom prelaznom roku koji bi trebao da zameni povređenog Gonzala Iguaina.

-Radimo na tome, ali ne želimo to spominjati svaki dan. To nam pitanje možda odvlači previše koncentracije. Novine o tome stalno pišu, više nego o samim utakmicama i to je vrlo verovatno doprinelo dekoncentraciji. Treba se koncentrisati na ono na terenu, a ono što ovoj ekipi nedostaje su golovi – prokomentarisao je Valdano.

Povezana vest:  Boateng: Klop je najbolji trener na svetu