logo_SP_futbal_2010_afrikaFIFA SP 2010

Dodatne premije za nacionalne saveze

 

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da će svakom nacionalnom savezu proslediti dodatnih 300.000 dolara (218.000 evra) od profita ostvarenog na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine. FIFA je podsetila da svakom savezu godišnje uruči i 250.000 dolara za razvoj i operativne troškove.

Povezana vest:  Murinjo: Nema šanse da prodamo Azara

Novac neće dobiti samo Fudbalski savez Bruneja, jedini od 208 članova FIFA koji je trenutno suspendovan. Svaka od šest kontinentalnih konfederacija dobiće po dodatnih 2,5 miliona dolara (1,8 miliona evra).

-Ovakva odluka Izvršnog komiteta FIFA omogućena je zahvaljujući izvanrednom uspehu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi zbog kojeg smo imali vrlo uspešan finansijski period od 2007. do 2010. godine – navodi se u saopštenju FIFA.

Povezana vest:  Kaljari ne zna gde će dočekati Juventus

FIFA će godišnji finansijski izveštaj objaviti u martu kada se očekuje da će potvrditi da je u prethodnom četvorogodišnjem ciklusu od prodaje marketinških prava zaradila oko 2,5 milijardi evra.

Tri meseca kasnije održaće se i izbori u toj organizaciji, a jedini kandidat za sada je aktuelni predsednik Sep Blater, koji će pokušati da dobije i četvrti mandat na toj funkciji. Rok za podnošenje kandidatura je 1. april.

Povezana vest:  Stanković: Nema kalkulacija, protiv Spartaka najjači tim