partizan_ekipa_dinamoPRIPREME PARTIZANA U ANTALIJI

Partizan nerešeno sa Dinamom

 

Partizan – Dinamo Bukurešt 0:0

 

Teren: Hotel Cornelia Diamond  (izvanredno pripremljen)

Gledalaca: 100

Sudija: Isakas

Pomoćniic: Ertugrul i Umut – (svi Turska)

Žuti kartoni: Ganea 30’, Grigore 33’ i Torje 40’ (Dinamo)

 

Partizan:

I poluvreme – Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Kizito, Petrović, Smiljanić, Ilić, Babović, Šćepović, Iliev.

II poluvreme –  Ilić Radiša, Stevanović, Jovanović, Stanković, Lazevski, Medo, Tomić, Rosi, Kleo, Bogunović, Kuzko.

Dinamo:

Curca Georgi, Rubio Oscar, Moti Cosmin, Kone Djakaridja, Bogdan Petrescu, Alekse Marius, Craciun Eugen, Ganea Liviu, Grigore Dragos (kapiten), Torje Gabricu, Munteanu Vlad.

Igrali su još: Bordeanu, Naumovski, Diabate, Paun, Stancescu, Bekaj i Dančulescu.

 

Partizan je odigrao i svoju prvu utakmicu na priprema au Antaliji protiv Dinama iz Bukurešta – 0:0.

Bio je to meč koji je obilovao sa dosta trčanja, duela, čvrstine i vrlo malo prilika za gol, na obe strane.

Na samom početku meča Dinamo je diktirao igru i tempo, pa su tako već u 2 minutu Rumuni bili dva puta u prilici da povedu. Najpre je sa desne strane Alekse centrirao poluvisoko i paralelno sa linijom peterca, Savić i Stojković su se dogovarali ko će na loptu, a Ganea je zamalo zakasnio da  iza njihovih leđa smesti loptu u mrežu. U nastavku akcije lopta stiže do tamnoputog Djakaridje, usledio je šut  sa oko 18 metara, koji završava na desnoj stativi golmana Stojkovića.

Povezana vest:  Vacke: Nikada nismo bili prijatelji sa Bajernom

Već u 7 minutu, Alekse je na jednu dugačku loptu u 16 Partizana stigao pre do lopte od Stojkovića, gurnuo je glavom ka praznom golu, ali je stigao Savić i izbacio je u korner. U 11 minutu brzonogi i hitri Torje dobija centaršut sa leve strane, sačekuje loptu na desnoj i hvata volej, ali lopta odlazi pored gola.

Sve do 15 minuta prvog poluvremena Dinamo je ostavljao utisak otresitije ekipe, bio je konkretniji, ali od tog momenta, Partizan je preuzeo igru u svoje  ruke i do kraja prvih 45 minuta Rumuni više nisu došli u priliku da ugroze gol crno-belih. Doduše ni Partizan nije stvorio neke spektakularne šanse, ali je u dva – tri navrata prirpetio golmanu Curci.

Tako je, recimo, u 17 minutu Babović izveo skraćeni  korner sa desne strane levom nogom oštro i poluvisoko, ali je lopta prohujala pored leve golmanove stative, pritom je niko ne dodirnuvši. Saša Ilić i Babović su u 25 minutu izveli malu bravuru, a potonji je štiklom sa 16 metara ostavio Šćepovića samog ispred golmana i kada se očekivala egzekucija, pomoćnik sa desne strane se  setio da mahne ofsajd. Šteta…

Povezana vest:  Njukasl bolji od Arsenala, pobede Sitija i Liverpula

Jedini trenutak kada su posle početne inicijative Rumuni pripretili desio se u 25 minutu nakon šuta Ganee sa oko 25 metara, ali je Stojković bio koncentrisan i uhvatio loptu.

U 35 minutu, videli smo gotovo preslikanu akciju iz 25’,  samo je ovog puta Iliev bio poslednji „dodavač“ ka Šćepoviću,  takođe štiklom, no danas „opasnik“ autrihter je ponovo digao barjak visoko…

U drugom poluvremenu Stanojević je izmenjao kompletan tim, koji je nastavio sa čvrstom i dobrom igrom u polju, ali bez konkretne realizacije. Ipak, u toj igri Dinamu nije dozvoljeno da napravi bilo kakav problem golmanu Iliću, pa se u tom stilu meč i završio – miroljubivo.

Ipak, u  dva navrata crno-beli su lako mogli do vođstva. Najpre je Kleo u 47 ’ posle akcije Rossi – Stevanović , ka daje Robi iscentirao primio loptu sam na oko 12 metara unutar kaznenog prostora, lai je oklevao okrenuo se oko svoje ose i kada je krenuo ka golmanu, ovaj mu se bacio u noge, Kleo je pao..Da li je bio penal ili ne, slobodno uverenje. Naše uverenje, mogao je, ali i nije morao…

Povezana vest:  Partizan: Prodaja sezonskih ulaznica od 18. maja

U 51 minutu, Medo je sa oko 30 metara odapeo raketu ka golu Curce, ali je Rumun napravio prelepu paradu i rukom skrajnuop loptu u korner. Da je lopta ušla bio bi ovo evrogol.

Rumuni su jedini put koliko – toliko pripretili u 58 minutu, kada je Ganea ni kriv ni dužan dobio jednu odbijenu loptu, ušao je u kazneni protor lepo šutirao, lai je Raša Ilić bio sigurna.

Poslednju priliku smo videli u 62’ posle prodora Kuska po desnoj strani, spazio je Bogunovića na suprotnoj strani, uposlio ga odlično, usledio je šut, a golman je bio siguran.

I to je bilo to za danas…

Sledeći meč crno-bečli igraju protiv Toronta 2. februara na istom terenu.