SPARTAK_ZELJAPRIPREME SPARTAKA

Pobeda protiv Željezničara

 

Stadion: Fk Galižana, gledalaca: 100 Sudija: Marko Zidrum (Slavonski Brod),

Strelci: Nikolić 9 min, Mirić 26.min za Spartak ZV i Zeba 90.min. (iz penala) za Željezničar

Spartak Zlatibor voda: Aleksić, Stevanović, Šarac, Bratić, Antonić, Simović, Čovilo, Nikolić, Mirić, Avrić, Vujaklija. Igrali još: Jorgić, Veselinov, Veselinović, Pučkarić, Torbica, Bokić i Milanković.

Željezničar: Šehić, Marković, Radovanović, Mešić, Gerhard, Čolić E., Jamak, Švraka, Bešlija, Višća, Spahić. Igrali još: Karić, Vasilić, Zeba, Nikolić, Baljić, Čolić B., Stanić, Zolotić, Gančev, Perak i Savić.

 

Spartak Zlatibor voda je zabaležila pobedu u četvrtoj pripremnoj utakmici pred nastupajući prolećni deo prvenstva. Na stadionu Galižana u Puli pobedili su ekipu Željezničara sa 2:1. Od samog početka meča subotičani su odlučno ušli u meč sa velikom željom za igrom. Prvu šansu imali su fudbaleri iz Sarajeva kada se Emir Čolić našao u dobroj poziciji ali njegov šut završava pored gola. Odgovorili su subotičani kontrom u 9. min. akcija je krenula od Mirića koji pronalazi Avrića sa leve strane, ovaj vara istrčalog golmana i loptu prebacuje na desnu stranu gde se nalazio Nikolić koji rutinski pogađa mrežu za vođstvoo Spartaka od 1:0. U 26 min. Spartak Zlatibor voda povećava vođstvo iz kontranapada koji ponovo kreće od Mirića ali ovaj put po desnoj strani, pronalazi Stevanovića koji mu vraća nazad i preciznim šutem sa oko desetak metara loptu čalje iza leđa golmana Šehića.

Povezana vest:  Suso na korak od prelaska u Milan

Do kraja poluvremena Željezničar je imao dve lepe prilike za smanjenje rezultata ali sigurnim odbranama golmana Aleksića mreža Spartak Zlatibor vode ostala je netaknuta. Prva je bila u 35 min. kada je Bešlija izveo korner, Spahić glavom tuče sa nekoliko metara a Aleksić bravurom sa crte spašava gol i šalje loptu u korner. Druga prilika se desila iz tog kornera kada je loptu glavom zahvatio Radovanović ali ponovo je siguran bio Aleksić.

Povezana vest:  Dortmundu samo bod u Nirnbergu

U drugom poluvremenu na gol je stao Jorgić koji se povredio nakon samo tri minuta. Istrčao je hrabro pred napadača Baljića koji je nespretno reagovao i u sudaru njih dvojice kolenom u glavu povredio subotičkog golmana. Na gol se ponovo vratio Aleksić. Početkom drugog dela nekoliko izrazitih šansi Spartaka ali zbog neuigranosti i slabe realizacije nisu povećali vođstvo. U 52. min. Mirić promašuje loptu na samo nekoliko metara od gola. 75. min. kontra koju je povukao Torbica sa leve strane završila je njegovim slabim šutem. Par minuta kasnije lepa kontra Spartaka 3 na 2 povukao je Milanković koji umesto da proigra svoje saigrače sebično šutira i promašuje gol. Željezničar je izjednačio u poslednjem minutu susreta iz penala kada je Bokić povukao za dres Nikolića u šesnaestercu. Siguran sa bele tačke bio je Zeba za konačnih 2:1.

Povezana vest:  Zvezda u petak protiv Matersburga