ekipa_partizana_protiv_efesEVROLIGA, TOP 16

Partizan napada Sijenu

 

Košarkaši Partizana danas dočekuju ekipu Montepaskija iz Sijene, u utakmici 3. kola Top 16 faze Evrolige.

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović istakao je da od izabranika zahteva agresivnost u odbrani i žestoku borbu.

-Ukoliko želimo da meč bude neizvestan do samog kraja moraćemo da držimo maksimalni nivo koncentracije tokom čitavog meča – poručio je Jovanović i dodao da okršaj sa ekipom iz Sijene ne doživljava kao eliminacioni.

Povezana vest:  BEZ KATIĆA I RADENOVIĆA NA FMP

On je primetio da Montepaski pruža odlične partije iz sezone u sezonu zahvaljujući izuzetno čvrstoj odbrani.

-Italijani igraju agresivno na obe polovine terena ,dok u napadu imaju vrlo pokretljive centre koji umeju da rašire protivničku defanzivnu formaciju – napomenuo je Jovanović, uz ocenu da je jako teško čuvati visoke igrače Montepaskija.

Mladi stručnjak je naglasio da Toskanci mnogo poena postižu iz kontranapada i da je najvažnije da „crno-beli“ uspeju da iskontrolišu svoj pozicioni napad i brzu tranziciju protivnika iz faze odbrane u napad.

Povezana vest:  Partizan odustao od završnog turnira IWB lige

Trener košarkaša italijanskog Montepaskija Simone Pjaniđani istakao je da su gostovanja „crno-belima“ za njega uvek bila veoma uzbudljiva i da navijači najrofejnijeg srpskog kluba prave posebnu atmosferu.

-Igraćemo u veoma specifičnom ambijentu, u kojem postoje svi uslovi da igrač pruži maksimum – rekao je dugogodišnji šef stručnog štaba ekipe iz Sijene i dodao da tokom utakmice njegovi izabranici moraju biti isključivo posvećeni dešavanjima na terenu.

Povezana vest:  Trinkjeri selektor Grčke

Pjaniđani je naglasio da njegovi saradnici „već sve znaju o Partizanu“ i da ga u ovom trenutku ne interesuju ni pozicije sutrašnjih protivnika na tabeli, ni dva poraza na startu druge faze elitnog evropskog klupskog takmičenja, niti povrede igrača.

Utakmica Partizan – Montepaski igra se od 20.45 časova u Beogradskoj areni, a sudiće Hose Martin i Gonsales (Španija) i Rižik (Ukrajina).