didier_drogba_celzi_1Na leto velika “čistka” u Čelziju

 

Prema pisanju britanskog magazina San, u redovima aktuelnog engleskog fudbalskog prvaka Čelzija u letnom prelaznom roku spremaju se velike promene u igračkom kadru.

Tako se spominje da bi klub na kraju sezone mogli da napuste čak petorica igrača, na čelu sa najboljim premijerligaškim strelcom iz prošle sezone, Didijerom Drogbom. U klubu navodno planiraju da se reši usluga igrača koji u aktuelnoj sezoni nisu odigrali na nivou, a koji su na vrhu popisa prema zaradama.

Povezana vest:  Venger: Volkot pripada ovom klubu

-Nekoliko je velikih imena, onih koji puno zarađuju, na popisu onih čije partije u sezoni nisu bile sjajne. Ako se stvari ne poprave, biće dosta žrtava na leto – prenosi San izjavu anonimnog izvora bliskog klubu.

U klubu sa Stamford Bridža doveli su u januarskom prelaznom roku Fernanda Toresa i Davida Luiza, pojačanja “teška” čak 75 miliona funti, uprkos nedavno prijavljenom gubitku u fiskalnoj godini od 70,9 miliona funti. Ipak, uprava je svesna UEFA-inog nadolazećeg finansijskog fer pleja, što znači da u narednom periodu moraju da revidiraju poslovanje i troškove prilagoditi prihodima.