Grinderman1Nik Kejv i Grinderman na Exitu

 

Novi bend Nik Kejva, Grinderman, koji je prošle godine izdao svoj drugi album, nastupa ovog leta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Sirova energija Bad Seeds-a u novom ruhu zapaliće sve one koji cene odličnu rokenrol svirku. One koji ipak više vole dobru zabavu na Dance Areni obradovaće vest o dolasku tri DJ maga. Iz Holandije nam stižu Fedde Le Grand i Joris Voorn, a iz Francuske Joachim Garraud.

Kada je Grinderman 2007. godine objavio svoj prvi album, svi su se složili oko jednog: ovo je bila još zločestija, sirovija i rokenrol verzija Nik Kejva i Bad Seeds-a. Sastavljen od članova već priznatog i obožavanog Kejvovog benda, Grinderman je i nastao kao nastojanje muzičara da se u novom ruhu vrate muzičkim počecima. Zamenjujući klavir gitarom, Kejv je predstavio još rudimentarniji zvuk, mešavinu bluza, panka i garažnog roka, koji ga je još jednom lansirao na nebo što se tiče priznanja kritike, ali i fanova. Krajem prošle godine bend objavljuje novi album, Grinderman 2, koji Guardian ocenjuje kao „mešavinu horora i crnog humora sa neukroćenom muzičkom zločestošću“. Imajući u vidu kakve festivalske nastupe Grinderman priređuje širem sveta, u jedno smo uvereni: kada se zlokobni propovednik Kejv popne na scenu ovog leta u Novom Sadu, a zvuk njegove psihodelične električne gitare prostruji tvrđavom, niko od nas neće i ne može ostati ravnodušan.

Povezana vest:  SANDY RIVERA U "SOHO REPUBLICU"

Sirovu energiju isto toliko vole i ljubitelji Dance Arene, a za njih je spremljen  paket dobrih bitova iz Holandije i Francuske. Vlasnik hita Put Your Hands Up, holandska DJ superzvezda Fedde Le Grand, je čovek koji godinama trese podijume širom sveta, čovek čiju je muziku Madonna lično koristila za promociju svoje „Sticky and Sweet“ turneje, i koga je zamolila da izmiksa hit Give It to Me. Put Your Hands Up mu je otvorio vrata u mejnstrim svet, ali on voli i da eksperimentiše sa malo mračnijim, minimal tech-house zvucima, i to radi podjednako dobro kao što pravi hitove.

joris voornIz Holandije nam stiže i miljenik rafiniranijih poznavalaca elektronske scene. Joris Voorn je još 2003. godine osvojio nagradu za talenat godine na Holandskim DJ nagradama, da bi njegova popularnost eksplodirala 2009. sa hitom Sweep The Floor, koji je iste godine proglašen za himnu Ibice. Pored fenomenalnih techno i house setova, Joris Voorn je i vlasnik dve etikete, Rejected i Green, a kao producent i DJ osvojio je poštovanje svih kolega iz muzičke industrije, žareći i paleći na nastupima širom sveta.

Povezana vest:  Orkestar Bobana i Marka Markovića obećava odličan provod na festivalu trube u Guči

Kralj Space Invadersa i najbolji drug Davida Guette, kum pariske Tehnoparade Joachim Garraud je DJ i producent iz Francuske čija impresivna karijera traje već bezmalo dvadeset godina! U svom studiju u srcu Pariza sarađivao je sa istinskim muzičkim veličinama, kao što su Jean-Michel Jarre, Deep Dish, David Bowie, OMD, Kylie Minogue, Mylene Farmer, Cassius, Ceronne, Moby… Njegov audio-vizuelni šou Invasions sa kojim dolazi u Srbiju postao je njegov zaštitni znak i više smo nego sigurni da će osvojiti čak i ona malo ledenija srca klabera na Dance Areni.

Pored već potvrđenih imena, kao što Arcade Fire, Portishead, Hadouken!, Tiga, James Zabiela i Gramophonedzie, line-up četiri vrela dana leta polako dobija oblik nezaobilazne zabave. Exit Festival koji se ove godine u Novom Sadu održava 7-10. jula nastaviće da svoje fanove snabdeva najboljim izvođačima iz celog sveta na 20 bina, a ove godine dočekaće i svog dvomilionitog posetioca.

 

Jeftinije ulaznice za srednjoškolce i studente i prodaja na rate

 

Od petka, 21. januara počela je prodaja ulaznica za dvanaesti Exit festival za srednjoškolce, po promotivnoj ceni od 4990 dinara i za studente, po promotivnoj ceni od 5990 dinara.  Na ovaj način srednjoškolcima i studentima je omogućeno da kupe ulaznicu za Exit sa popustom od 55%, odnosno 45% u odnosu na redovnu cenu ulaznice koja će iznostiti 10990 dinara. Sve detaljne informacije o prodaji i preuzimanju ulaznica za srednjoškolce i studente mogu se pronaći na exitfest.org i gigstix.com, a otvoreno je i prodajno mesto za fizičku kupovinu u novosadskom Pariskom magazinu. Prodajna mesta u Beogradu biće otvorena uskoro.

Povezana vest:  Lady Gaga: Droga mi je pomogla u stvaranju muzike

Od petka je počela i prodaja ulaznica na rate, a posetioci zainteresovani da na ovaj način dođu do svojih ulaznica mogu da ih kupe po ceni od 7990 dinara preko sajta gigstix.com. Više informacija o prodaji ulaznica za Exit na rate mogu se dobiti putem mejla [email protected] ili putem telefona 021 472 4816

Ulaznice za dvanaesti Exit festival koji će se održati od 7. do 10. jula nalaze se u redovnoj prodaji po promotivnoj ceni od 6990 dinara, a broj ovih ulaznica je ograničen. Redovna cena ulaznica iznosiće 10990 dinara.