sahin_raul_borusija_dortmund_salke

Derbi Borusije i Šalkea bez golova

U velikom derbiju nemačkog fudbala vodeća ekipa Bundeslige Borusija je na svom Signal Iduna Parku u Dortmundu odigrala nerešeno 0-0 protiv najvećeg rivala Šalkea.

Borusija je svakako bila bolja ekipa u rurskom derbiju koji je odigran u sklopu 21. kola nemačkog prvenstva. Šalke osvojeni bod može najviše da zahvali sjajnom golmanu i kapitenu Manuelu Nojeru koji je u prvih pet minuta skinuo dve stopostotne šanse (Mario Gotz i Jakub Blašičkovski), a u sedmoj minuti i vrlo dobar udarac Lukasa Barioša.

Povezana vest:  Srbija U23 protiv Katara u Herezu, Rastavac selektor

U nastavku su, pak, goste iz Gelzenkirhena spašavale stative. Prvu je u 55. minuti pogodio Barioš, a drugu pola sata kasnije Gotz. U 78. minuti je veliku priliku imao i Robert Levandovski koji je sam krenuo ka golu Šalkea, ali je opet odlično reagovao Nojer koji je istrčao iz svog kaznenog prostora i stomakom odbranio udarac poljskog fudbalera. Odmah je potom odjurio natrag prema svome golu i uhvatio centaršut Matsa Humelsa.

Povezana vest:  Robert Prosinečki: Otklonio sam sve dileme!

Samo minutu ranije veliku je šansu imao i Šalke. U španskoj akciji Raul je proigrao Žozea Manuela Hurada, ali je njegov udarac odbranio Roman Vajdenfeler, a potom je loptu koja je nastavila da putuje prema golu glavom izbio Lukaš Pišček.

Bio je ovo 137. derbi ovih ekipa i 36. remi. Šalke ima 55, a Borusija 46 pobeda. Borusija je, ujedno, ovo bila tek peta prvenstvena utakmica ove sezone u kojoj nisu došli do pobede.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Van Persi ljut na sebe zbog slabog učinka