facebook_logo-2

Facebook danas proslavio sedmi rođendan sa više od 600 miliona gostiju!

Najpopularna društvena mreža na internetu facebook obeležila je dans sedam godina postojanja.

Facebook je počeo sa radom 4. februara 2004. godine i danas ima više od 600 miliona korisnika širom sveta.

Ova društvena mreža je ujedno i najpopularnije mesto za objavljivanja fotografija, sa više od 14 miliona novih dodatih fotografija dnevno.

Povezana vest:  Brend Lenovo Legion™ udružio snage sa kompanijom Ubisoft kao zvanični sponzor za računare i monitore na svim Tom Clancy’s Rainbow Six® Siege Pro League turnirima i prvenstvima

Kreator facebooka Mark Zukerberg (Zuckerberg) stvorio je ovu društvenu mrežu dok je bio student na Univerzitetu Harvard. Prvobitno članstvo na ovoj internet stranici bilo je dozvoljeno samo studentima sa Harvarda, koji su tim putem mogli međusobno komunicirati i razmenjivati informacije.

Kasnije su se mreži priključili mnogobrojni univerziteti, srednje škole i velike kompanije u Americi, a potom se facebook proširio po Evropi i ostatku sveta.

Povezana vest:  Napadi na operativni sistem kompanije Google Android:utrostručeni u drugom kvartalu 2012.

U nekim zemljama kao što su Sirija, Kina, Vijetnam i Iran, pristup ovoj internet strani je povremeno blokiran.

Jedan od problema je predstavljalo poštovanje privatnosti korisnika, koje je nekoliko puta dovedeno u pitanje.

Uprkos kritikama facebook je danas najpopularniji servis za socijalizaciju sa rastućim brojem korisnika. Čak je nazvan i „novim internetom“, a Mark Zukerberg ima nadimak novi Bill Gates.

Povezana vest:  Samsung televizori za digitalni signal

O vrednosti facebooka najbolje govori podatak da je Microsoft krajem 2007. godine platio 240 miliona dolara za 1,6 posto učešća u deonicama.