milan_vilotic

PRIPREME ZVEZDE U ANTALIJI

Vilotić: Osećam se kao novi igrač

 

Priča o Milanu Vilotiću ima sve elemente onih o super junacima – dobrog momka sa skrivenim moćima, neugodnog i na sve spremnog neprijatelja, neizvesnu borbu i pobedu dobrog na kraju. A to dobro na kraju u slučaju ove naše priče dogodilo se sinoć u Antaliji, u hotelu Kalista – Vilota se priključio pripremama Crvene zvezde i poručuje da je spreman da „poleti“.

– Imam malu tremu, kao onog trenutka kad sam dolazio u Zvezdu. Imao sam polusezonu pauze i osećam se kao novi igrač, što možda i jesam, koji tek treba da se dokazuje. Prija mi ova situacija, mnogo, mnogo mi prija. Osećam da ovde pripadam… Uh, fantastično se osećam – u dahu je ispričao Milan Vilotić po dolasku u hotel Kalista, gde je sinoć i zvanično zadužio opremu.

Povezana vest:  Ibrahimović želi dobar rezultat u Ligi šampiona

Minulo iskustvo donelo mu je puno preispitivanja.

– Ovo iskustvo me je očvrsnulo. Imao sam i pre neke stavove i zamisli u smislu gde bih voleo da budem, kako bih želeo da provedem život i sada sam sve to nekako utemeljio. Posle svega što je bilo, svaki trenutak je sada za mene prelepa situacija. Iskreno, ne mogu da se žalim na ovo kroz šta sam prošao. Izašao sam kao pobednik i smatram da mogu da budem ponosan na sve što sam prevazišao – kaže sjajni defanzivac.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Španija sutra protiv Hondurasa bez prava na grešku

Nećemo morati da čekamo da Vilota uđe u formu – on je već spreman.

– Najbitnije je da sam se vratio svojoj ekipi. Jedan deo priprema sam odradio u Bolonji, koliko sam spreman to će zapravo pokazati testovi koje ću uraditi ovde. Videćemo gde se uklapam i koliko mi još treba rada da bih stigao momke. Najlepše mi je to što sam konačno došao u situaciju da se borim za mesto. Mislim da ću fizički biti spreman za početak prvenstva – napominje Vilotić.

Veče puno emocija u Antaliji, koje će Milan zauvek pamtiti, dodatno je začinilo upoznavanje sa trenerom Robertom Prosinečkim.

Povezana vest:  Van der Sar brani za Mančester junajted do 2011.

– Upoznavanje sa trenerom Robertom Prosinečkim mi je izgledalo jako čudno. Za sve nas je on legenda i sada sam u poziciji da pričam i sedim sa tom legendom, da pravim planove za dalje. Neobično je, tek sad shvatam da je on i zaista šef stručnog štaba i presrećan sam zbog toga – ističe Vilotić.

Posle svega što je prošao, njegov motiv da pobedi i na terenu je ogroman, gotovo nemerljiv.

– Sad bih mogao da odigram utakmicu. Evo ovog trenutka. Ogromna je želja – uz osmeh poručuje Milan Vilotić.