Robinho_Milano

Milan ubedljiv protiv Parme

Fudbaleri Milana pobedili su večeras na svom terenu Parmu sa 4:0, u utakmici 25. kola italijanske lige i učvrstili se na prvom mestu na tabeli.

Dvostruki strelac u pobedi Milana bio je Robinjo, a pogotke su postigli i Klarens Sejdorf i Antonio Kasano.

Milan je prvi na tabeli sa 52 boda i ima šest više od drugoplasiranog Napolija, koji večeras igra protiv Rome. Parma je na 15. mestu sa 26 bodova.

Povezana vest:  Zaneti: Igraću bar još godinu dana

Milan je od početka bio bolji i već je u osmom minutu poveo golom Klarensa Sejdorfa, posle asistencije Zlatana Ibrahimovića. Parma je jednu od retkih prilika imala u 14. minutu, ali je šut Antonija Kandreve zaustavio golman domaćih Kristijan Abijati.

Tri minuta kasnije „roso-neri“ su duplirali vođstvo. Posle odlične akcije i duplog pasa sa Đenarom Gatuzom, Antonio Kasano je pogodio mrežu.

Povezana vest:  Pele savetovao Gansa da ne ide u Milan

Potom su se ređale šanse pred golom Parme, pokušavali su Ibrahimović i Aleksander Merkel, ali je golman Antonio Mirante do kraja poluvremena ipak uspeo da sačuva svoju mrežu.

Milan je nastavio napade u drugom poluvremenu, a trener Masimilijano Alegri je u 58. minutu umesto Sejdorfa uveo Brazilca Robinja. To se crveno-crnima isplatilo tri minuta kasnije kada je Robinjo posle prvog kontakta s loptom, a posle asistencije Kasana, postigao treći gol na meču.

Povezana vest:  Muslin raskinuo ugovor sa Krasnodarom

Dva minuta kasnije Robinjo je ponovo bio u odličnoj šansi, ali nije bio precizan, da bi svoj drugi gol na utakmici postigao u 65. minutu, ponovo posle asistencije Kasana.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika i Milan je nastavio niz od osam utakmica bez poraza.

Večeras od 20.45 igraju Roma i Napoli, a ostale utakmice 25. kola igraju se sutra.