UEFA-Liga-Evrope

LIGA EVROPE

Tvente bolji od ruskog Rubina – 2:0

 

U prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope fudbaleri holandskog Tventea savladali su danas u Moskvi tim ruskog Rubina iz Kazanja sa 2:0 (0:0).

Golove za aktuelnog šampiona Holandije postigli su Luk de Jong u 77. i Peter Vizgerhof u 88. minutu.

Meč Rubin – Tvente trebao je da bude odigran u Kazanju, ali je zbog izuzetno niske temperature u Tatarstanu Evropska fudbalska unija (UEFA) naložila da ruski tim ugosti ekipu Tventea u Moskvi, na stadionu „Lužnjiki“ koji ima veštacku travu.

Povezana vest:  Mesi: Nikada neću napustiti Barselonu

UEFA je predložila da dva kluba zamene domaćinstva nadajući se da će za sedam dana vreme u Rusiji biti daleko povoljnije za igru, ali je uprava Tventea odbila da se prvi meč igra u Enšedeu.

Pošto su meteorolozi predvideli da će se temperatura u ruskoj prestonici večeras spustiti ispod 24 stepena Celzijusa, UEFA je pre dva dana donela odluku da utakmica, umesto od 19 časova, počne šest sati ranije.

Povezana vest:  SLUČAJ BOBAN DMITROVIĆ, Saopštenje sekretarijata FK ''Borac''

U ostalim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope večeras se sastaju:

Napoli – Viljareal, Anderleht – Ajaks, Leh Poznanj – Braga, Bešiktaš – Dinamo Kijev, Benfika – Štutgart, BATE Borisov – PSŽ, Glazgov Rendžers – Sporting, Sparta – Liverpul, Bazel – Spartak, Jang Bojs – Zenit, PAOK – CSKA Moskva, Sevilja – Porto, Lil – PSV i Metalist Harkov – Bajer Leverkuzen. Mančester Siti je 15. februara odigrao bez golova sa grčkim Arisom u Solunu.

Povezana vest:  Milošević pred RFS: Moramo maksimalno oprezno i strpljivo