diego_wob_bmg

Diego doneo pobedu Volfsburgu

Fudblaeri Volfsburga savladali su na svojoj Volkswagen Areni Borusiju Monhengladbah s 2:1 u prvoj utakmici 24. kola nemačke Bundeslige.

Volfsburgu je to tek šesta pobeda ove sezone i tek četvrta pred domaćim navijačima. Njome je sebi barem malo olakšao život u teškoj borbi za opstanak koju vodi, Borusija M. je, s druge strane, ostala na samom dnu sa svega 19 bodova.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 7. kola i tabela

Junak Volfsburgova trijumfa bio je Brazilac Diego iako se nije činilo da će biti tako nakon što je u 28. minuti promašio jedanaesterac koji je izborio Saša Rajter. Ali, iskupio se samo osam minuta kasnije kada je iskoristio upravo Rajterovo dodavanje s desne strane.

U prvoj minuti sudaijske nadoknade prvog dela Diego je briljantno izveo slobodni udarac s 20-ak metara. Prebacio je živi zid i zabio loptu u desni ugao golmana Logana Bailija.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Jovanović: Ponovićemo uspeh iz prošlih kvalifikacija

Gosti su došli do daha u drugom poluvremenu što su iskoristili u 74. minuti kada je precizan s bele tačke bio kapetan Filip Daems. Prethodno je u duelu Jan Polak napravio prekršaj na Martinu Stranzlu.

Bundesliga, 24. kolo:

Wolfsburg – Borussia (M) 2:1 (Diego 36, 45+1 / Daems 74 – 11m)

Tabela: 1. Borussia Dortmund 55 (-1), 2. Bayer 45 (-1), 3. Bayern 42 (-1), 4. Hannover 41 (-1)… 13. Wolfsburg 26… 18. Borussia (M) 19

Povezana vest:  LIGA EVROPE REZULTATI, Pobeda Fiorentine, poraz Napolija, prekid u Bratislavi