Grofovi

AMERIČKI FUDBAL

Grofovi silno pojačani

Posle izvanrednog nastupa u Diviziji B u sezoni 2010, kada su sa skorom 5-1 završili takmičenje, Grofovi iz Novog Kneževca sa velikim optimizmom su krenuli u pripreme za predstojeću sezonu Superlige. Ovog puta će se, po novom sistemu takmičenja, takmičiti u diviziji Sever.

Sa radom su počeli prvim danima decembra, kada je akcenat bio na fizičkoj pripremi igrača i sticanju kondicije. Početkom februara, aktivnosti su prenete na pomoćni stadion FK „Obilića“, kada se počelo sa uvežbavanjem taktičkih zamisli glavnog trenera Dušana Perišića.

Na pripremi tima, pored pomenutog Perišića, zaduženo je nekoliko trenera, po pozicijama i to: Dobrosav Manić (QB/WR), Saša Vuletić (OL), Saša Perkučin (DL), Miljan Jević (LB), Aleksandar Kanižaj (DB) i Dragan Mihajlović (specijalni timovi).

– Prošle godine smo imali zapažen rezultat u Superligi Srbije, pa se spremamo da ove nastavimo sa istim trendom. Uz dobar rad dolaze i rezultati, a pojačali smo ofanzivnu liniju Grofova sa tri povratnika. Prvi je RT Milivoje Lončina iz Kikinde, koji je prošle godine bio na radu u Americi. Zatim, tu je i RG Žolt Đeri, koji se vratio sa odsluženja vojnog roka, a poslednji u nizu je Željo Ljuba, koji ima dosta iskustva jer je nastupao za Grofove i Sombor. Pred nama je težak zadatak uigravanja ovog dela tima – istakao je Saša Vuletić, trener ofanzivne linije.

Povezana vest:  KRIKET, “Viktoriji“ prva mina u Srbiji

Nije tim Grofova ostao neokrnjen. Iz redova tima iz Novog Kneževca otišli su: CB Marton Lečei, WR Sveta Radošević, a zbog zdravstvenih problema povukao se CB Miljan Kašić. U sportsku penziju otišli su Saša Vuletić i Saša Perkučin, ali su odlaskom pojačali trenerski kor kluba. Kopačke o klin je okačio i Sava Belančić.

– Naše najveće pojačanje je ostanak kvoterbeka Dobrosava Manića. Takođe dosta pažnje smo usmerili i u rezervnog kvoterbeka Nebojše Kanižaja, koji je dosta napredovao i izborio se među četiri kvoterbeka juniorske reprezentacije Srbije. Njih dvojica su pokretačka snaga tima – istakao je Dušan Perišić.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Hiršer pobedio u veleslalomu u Val d'Izeru

Nastavili su Grofovi sa dovođenjem iskusnih igrača, pa su u svoje redove privoleli Miljana Jevića (igrao za Royal Crownse, Čačak Angel Warriorse i Vršac), koji će biti i defanzini kordinator. Iz Sombora stigla su i braća Mitrović, Đorđe i Nebojša, koji igraju na poziciji hvatača. Takođe je u Grofove došao i SS Tibor Volford, koji je nekada igrao u Mađarskoj.

Grofovi imaju izuzetnu saradnju i sa ekipom Segedin Batsa, sa kojima su, kao najbližim klubom u okruženju (20 km), napravili odličnu saradnju. Iako su u planu imali više, angažovali su tri igrača iz Segedina, koji su prošle godine igrali za Bekešaba Repotse: RB Peter Makra (1988), WR Atila Tolnai (1986) i DE/LG Daniel Menczel (1985).

Povezana vest:  KUGLANJE, Nemačka, Estonija i Crna Gora se kvalifikovali za SP

– Drago mi je što sam došao u Grofove, jer su odličan tim u kome mogu da napredujem. Liga u Srbiji je dosta jaka i ujednačena, pa se nadam se dobrim rezultatima i dobrim ličnim i igrama mog tima – rekao je Daniel Menczel, a saigrač Peter Makra se nadovezao: – Došao sam u Grofove, jer igraju dobar i napadački fudbal, iako je konkurencija na mojoj poziciji raningbeka izuzetno jaka. Nadam se da ću izboriti mesto i imati zapazenu ulogu ove sezone.

O ambicijama pred narednu sezonu, govori glavni trener i predsednik Grofova Dušan Perišić:

– Uz pojačanja i ostanak ostalih igrača ove godine Grofovi će imati oko 50 igrača, što je izuzetan broj, naročito kada se uzme u obzir da Novi Kneževac ima svega 8.000 žitelja. Uz dobar rad, mislim da ćemo ove godine opet biti vrlo konkurentni, pa ćemo probati da napravimo rezultat poput prošlogodišnjeg.