bojan vuckovic 2ŠAH VESTI

AMATERSKI VIKEND TURNIR „UNION“ U BEOGRADU

Dena ispred Jovanovića

 

Na amaterskom vikend turniru „Union“ u Beogradu, trijumfovao je bosanskoher-cegovački FIDE majstor Branislav Dena (2.301).

Dena je osvojio 6,5 od mogućih sedam poena, i tako uzeo prvu nagradu sa pola poena više od kolege po tituli Zorana Z. Jovanovića. Februarski turnir „Union“ okupio je 32 igrača, a najbolje plasirani kadet bio je Gojko Vučinić, član ŠK „Nestor“ iz Zemuna, koji je zauzeo odlično šesto mesto.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglaška mladost trenira u Prerovu

Konačan plasman: 1. Branislav Dena 6,5, 2. Zoran Z. Jovanović 6, 3–6. Momir A. Jovanović, Radoslav Stojanović, Ivan Zobenica i Gojko Vučinić po 5,  7. Vladi-mir Luković 4,5 poena, itd.

 

BRZOPOTEZNI TURNIR „DANI MIMOZE“ U HERCEG NOVOM

Brzi prsti Srđe Dragaševića

Povodom Praznika momoze, u kući nobelovca Ive Andrića u Herceg Novom, odigran je brzopotezni turnir, na kome je učestvovalo 16 igrača, među kojima i velemajstor Dušan Rajković.

Povezana vest:  ŠAH, Ivan Ivanišević četvrti put prvak Srbije

Iznenađenje je napravio FIDE majstor Srđa Dragašević, predsednik ŠS Crne Gore, koji je i trijumfovao sa 11 poena i boljim dodatnim kriterijumima u odnosu na drugoplasiranog Božu Marića.

Velemajstoru Rajkoviću pripalo je treće mesto sa pola poena manje, dok je četvrto mesto sa deset poena osvojio selektor šahovske reprezentacije Crne Gore, FIDE majstor Dragan Popadić…

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Milica Babić na gradskom prvenstvu nadmašila državni rekord