Roberto_Mancini

Roberto Manćini: Pobedu smo posvetili sjajnom čoveku Tureu

U utakmici 29. kola engleskog Premiershipa fudbaleri Mančester Sitija su na svom terenu pobedili Vigan 1-0 i time zadržali korak s vodećim dvojcem lige (Mančester Junajted – Arsenal).

Nakon te utakmice trener ekipe Roberto Manćini je posebnu pažnju usmerio na svog igrača, 29-godišnjeg Kolo Turea, kojeg je klub i Engleska fudbalska asocijacija (FA) suspendovala. Razlog su nedozvoljeve dusptance koji je otkriven u njegovom nalazu krvi nakon utakmice protiv Mančester Junajteda tokom februara ove godine.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Reprezentativci Srbije: Ništa još nije gotovo

-Ovo je pobeda za njega – ispalio je iz prve Italijan Roberto Manćini, trener Mančester Sitija, te nastavio:

-U strašno teškom trenutku se nalazi. Ali, mi ga volimo jer je Ture sjajan čovek i sportista.

Podsetimo da Tureu preti kazna od dve godine ukoliko se A-uzorak potvrdi B-nalazom kao pozitivan. Ali, mnogi su stali u odbranu ovog fudbalera, kao i njegov bivši trener u Arsenalu Arsen Venger, koji je naznačio ovog reprezentativca Obale Slonovače kao „savršen primer profesionalca“, koji toliko pazi na svoju telesnu težinu i pripremu za fudbal, pa je ne znajući uzeo preparat za mršavljenje od supruge i time naštetio sam sebi.

Povezana vest:  Ravaneli želi da postane trener Midlsbroa

U Mančester Sitiju su najavili da suspenzijom koju su bili primorani dati prestaje njihova intervencija oko igrača koji je u klub došao 2009. godine iz Arsenala za 14 miliona engleskih funti, te je od tada bio standardan u prvoj ekipi. Najavljeno je da čekaju daljnje preciznije izveštaje iz FA-a kao i detaljan izveštaj WADA-e (Svetske antidoping organizacije).

Povezana vest:  Kolarov: Nisam čuo rasističke povike, ali verujem Tureu