drogba_1

Totenhem želi Drogbu, Junajted Reinu, Liverpul Gaga

Prema najnovijim informacijama ostrvskih medija, i julsko tržište fudbalerima u Engleskoj biće prepuno migracija.

Ona najzanimljivija došla je od The Peoplea, britanskog magazina koji izlazi nedeljom. Spomenuti izvor tvrdi da će idućeg leta Didiera Drogbu Totenhemov menadžer Hari Redknap pokušati da preseli sa Stamford Bridgea na White Hart Lane.

Redknap oseća da Drogba gubi poziciju u Čelziju, a iduće jeseni dočekaće ga poslednja godina ugovora i 33 navršene godine na leđima, što njegovu perspektivu pored mlađih Toresa i Anjelke baš i ne čini blistavom.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA A, Inter lako sa Totenhemom, Tvente i Verder nerešeno

S druge strane, Redknap želi totalno da promeni izgled svog napada nakon što je dosad u Premierligi od terceta glavnih napadača (Defoe, Krouč i Pavljučenko) dobio ukupno osam golova.

Jedini je problem što će Drogba, pristane li da se preseli s jedne strane grada na drugi, morati da pristane na smanjenje plate.

Drugu napadačku opciju za Redknapa predstojećeg leta predstavlja napadač Lorijena Kevin Gameiro (23).

Mančester Junajted odnosno Aleksa Ferguson u potrazi je za kvalitetnim golmanom nakon što je prekid karijere na kraju sezone objavio Edvin van der Sar. U kombinacijama su Manuel Nojer (24 godine, Šalke), Martin Stekelenburg (27, Ajaks) i David de Gea (20, Atletiko Madrid), ali The Sun navodi da je prvi Fergusonov izbor 28-godišnji golman Liverpula Pepe Reina.

Povezana vest:  Kasano propušta ostatak sezone

Navodno je odlazak Fernanda Toresa nagnao Španca na potragu za novim klubom. Junajted bi za njega bio spreman da isplati odštetu od 22 miliona funti. Reina je pre nepunih godinu dana potpisao novi šestogodišnji ugovor s Liverpulom, dva meseca nakon što je klub s Anfielda odbio Arsenalovu ponudu za njega u visini od 15 miliona funti.

Povezana vest:  Mančester bez O'Šeja do kraja sezone

Liverpul bi pak nastavio južnoameričko jačanje ekipe. Nakon Luisa Suareza prošlog januara, želja je kluba dovesti Realova argentinskog veznjaka Fernanda Gaga (24). Real bi ga pustio za deset miliona funti, piše The People, dok su ga Englezi spremni da plate osam miliona. Ugovor s madridskim klubom Gago ima do leta 2013. godine.