Guardiola_trener_Barselona

Gvardiola se nakon pobede vratio u bolnicu

Iznenađujuće se trener Barseloninih fudbalera Žozep Gvardiola u subotu priključio svojim igračima stigavši na Nou Camp u 17.00 sati pravo iz barselonske klinike Dexeus.

Došao je trofejni trener da odradi prvenstvenu utakmicu protiv Saragose, koju je Barselona na kraju dobila s minimalnih 1-0 nakon pogotka Sejdua Keite krajem prvog poluvremena.

Povezana vest:  Stojadinović: Mogu da idu Mladenović i Dauda

Pojavio se tri sata pre početka, odradio sastanak, vodio utakmicu, kratko odradio obaveze prema medijima i nakon šestosatnog izleta legao ponovo u bolničku postelju.

Njegov pomoćni trener Francesc „Tito“ Vilanova rekao je novinarima da je Gvardiola nakon uspešnoga jutarnjeg testiranja u subotu dobio lekarsku dozvolu za odlazak na utakmicu, ali uz uslov da se nakon završenog posla vrati u bolnicu na daljnji rehabilitacioni proces.

Povezana vest:  Ibrahimović torpedovao Valensijen

Gvardiola je zbog problema s lumbagom tokom ove utakmice bio neuobičajeno neaktivan stojeći uz klupu.

U bolnicu je zbog nepodonošljivih bolova u leđima otišao u sredu po povratku iz Valensije, gde je jedva izdržao utakmicu protiv Valensije (također 1-0 pobeda prvaka).

Cilj oporavka i dalje je konvencionalnim terapijama dovesti trenera u stanje primerene spremnosti za uzvratni meč osmine finala Lige šampiona protiv Arsenala na Nou Campu u utorak.

Povezana vest:  Tumbaković: Engleska je favorit u grupi