aleks_ferguson_11

Ferguson: Barselona je najbolja, to je činjenica

 

Menadžer fudbalera Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson izjavio je danas da Barselona trenutno nema premca i da bi bilo pravo čudo ukoliko Katalonci ne odbrane trofej u Ligi šampiona.

-Ponekad u fudbalu morate da pružite ruku i kažete: „Oni su bolji od nas“. To nije zločin ili slabost, to je jednostavno činjenica. Barselona je bez dileme fantastičan tim, favorit su za sve titule, a Real im je najbliži – rekao je Ferguson na konferenciji za medije u Cirihu, gde će FIFA večeras proglasiti najbolje u 2011. godine.

Povezana vest:  Menhengladbah preokretom do pobede protiv Nirnberga

Menadžer Junajteda je u užem izboru za trenera godine, zajedno sa trenerom Barselone Pepeom Gvardiolom i trenerom reala Žozeom Murinjom. U konkurenciji za najboljeg igrača su Barselonini asovi Lionel Mesi i Chavi Ernandez, kao i zvezda Reala Kristijano Ronaldo. Ipak, favorit broj jedan je omaleni Argentinac.

-Veliki fudbaleri mogli bi da igraju u svakom vremenu, pa bi tako Mesi sigurno bio najbolji inu pedesetim godina, kao što bi Di Stefano, Pele ili Maradona i danas bili među najboljima – nije štedeo komplimente Ferguson, što svakako nije uobičajeno za njega.

Povezana vest:  Partizan pobedio Đijangsu - 3:2

Žoze Murinjo i Kristijano Ronaldo nisu se pojavili u Cirihu zbog obaveza u Realu, ali zato je Gvardiola iskoristio priliku da pohvali ljutog rivala, koji trenutno u domaćem šampionatu ima pet bodova prednosti.

-Moramo da shvatimo da je nemoguće da sve pobeđujemo, pogotovo jer su naši rivali veoma jaki. Real je trenutno pet bodova ispred nas jer je uradio bolje stvari, u fudbalu nema tajni – poručio je Gvardiola.

Povezana vest:  Ivanović: Umor ne sme da nam bude izgovor