VIKTOR_TROICKI_SRB_VS_INDIJA

DAVIS CUP 2011

Teniseri Srbije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa

 

Branilac trofeja reprezentacija Srbije plasirala se danas u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je u Novom Sadu Viktor Troicki pobedio Somdeva Devarmana sa 3:0 u setovima (6:4, 6:2, 7:5) i doneo treći poen svom timu u duelu protiv Indije.

Posle četiri meča u duelu Srbije i Indije rezultat je 3:1. Poene Srbiji doneli su Troicki u singlu i Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac u dublu.

Troicki je, pored današnje pobede, prvi poen osvojio u petak pobedom nad Rohanom Bopanom od 6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3, dok su Zimonjić i Bozoljac juče bili bolji od Bopane i Devarmana sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6.

Povezana vest:  ATP BANGKOK, Raonić osvojio titulu u Bangkoku

Jedini poen Indiji doneo je Devarman u petak, pobedom nad Jankom Tipsarevićem od 7:5, 7:5, 7:6.

Na početku prvog seta teniseri su napravili po jedan brejk, nakon čega su čuvali svoje servise. Srpski teniser je, ipak, u devetom gemu uspeo da oduzme servis protivniku, a u narednom je, dobrim servisima, posle dva asa, uspeo da osvoji gem i povede u meču.

Povezana vest:  Jovana Jakšić završila takmičenje u Montereju

Troicki je potpuno dominirao u drugom setu, oduzeo je servise Devaramanu u trećem i petom gemu i lako stekao prednost od dva seta.

Devarman je zaigrao bolje u trećem setu, u četvrtom gemu napravio je brejk i poveo sa 3:1. Troicki je u narednom gemu odmah vratio brejk i posle gema na svoj servis izjednačio.

Devarman se posle šestog gema zbog jedne odluke naljutio na sudije i seo na klupu, ali je posle nekoliko minuta ipak nastavio meč.

Povezana vest:  ATP KUP KREMLJA, Bagdatis protivnik Troickog u finalu

Nakon toga teniseri su osvajali gemove na svoj servis, sve do 11. gema, kada je Troicki upeo da napravi brejk i povede. U narednom gemu srpski teniser je uspeo da spase dve brejk lopte i posle dva sata i 43 minuta igre iskoristi prvu meč loptu.

Reprezentacija Srbije će u četvrtfinalu, od 8. do 10. jula, igrati protiv Švedske, koja je pobedila Rusiju.