Lionel-Messi_1

LIGA ŠAMPIONA

Barselona u četvrtfinalu

 

Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su večeras u uzbudljivoj utakmici na svom terenu savladali Arsenal sa 3:1. Prvi meč završen je pobedom Arsenala u Londonu sa 2:1.

Šampion Španije poveo je lepim pogotkom Lionela Mesija u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali su gosti iz Engleske izjednačili ubrzo po povratku sa odmora. U 53. minutu Serhio Buskec glavom je zatresao mrežu svog tima, posle kornera koji je izveo Samir Nasri.

Nerešen rezultat Arsenalu je garantovao plasman u narednu rundu, međutim, situacija je krenula nizbrdo po izabranike Arsena Vengera posle isključenja Robina Van Persija u 55. minutu.

Povezana vest:  Bajern pobedio golom Mandžukića, ubedljiv Hofenhajm

Holanđanin je dobio drugi žuti karton zbog šutiranja lopte nakon što je sudija prekinuo igru. Prvu javnu opomenu zaradio je isprovociran verbalnim duelima sa igračima domaćeg tima u finišu prvog poluvremena, kada je u borbi za loptu udario Danija Alveša.

Brojčano nadmoćnija Barselona je brzo realizovala jedan od brojnih napada. U 69. minutu kapiten Ćavi Ernandez golom je krunisao lepu akciju u kojoj su učestvovali još Inijesta i David Vilja. Samo dva minuta kasnije na meti kritika sa klupe Arsenala ponovo se našao sudija iz Švajcarske Masimo Busaka, koji je posle duela Košćelnija i Pedra dosudio penal za Barselonu. Precizan sa bele tačke bio je Lionel Mesi.

Povezana vest:  Bentli završio karijeru

Barselona je do prednosti došla fantastičnim potezom Lionela Mesija u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Argentinac je na dodavanje Andresa Inijeste prvo prebacio istrčalog Almuniju, a potom volej udarcem zatresao mrežu. Prvo poluvreme pored pogotka Mesija obeležila je i povreda šake Arsenalovog golmana Vojceha Šćešnija u 19. minutu.

Poljski čuvar mreže nezgodno je uhvatio loptu nakon slobodnog udarca koji je izveo Dani Alveš, pa je mesto na golu morao da prepusti Manuelu Almuniji. Španac je i pored tri primljena pogotka odlično odradio posao, pošto su igrači Barselone uputili 13 udaraca u okvir gola.

Povezana vest:  Sejdu: Hazar ostaje u Lilu

Na suprotnoj strani igrači Arsenala samo jednom su zapretili golmanu Viktoru Valdesu i to kada je Buskec postigao autogol. Takmičenje u Ligi šampiona nastavlja se utakmicama četvrtfinala 5. i 6. aprila.