marko_stanojevic_rad_vs_metalac

JELEN SUPERLIGA

Partizan ubedljiv u Kuli, pobede Vojvodine i Rada

 

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Kuli domaći Hajduk sa 4:0 u 17. kolu Super lige, Vojvodina je na svom terenu savladala BSK iz Borče sa 2:1, dok je Rad kod kuće bio bolji od Metalca sa 2:0. Crno-beli su u Kuli do vođstva došli golom Prinsa Tejga u osmom minutu, koji je i u prošlom kolu bio dvostruki strelac.

Povezana vest:  Japanac Muto na leto prelazi u Čelsi?

Branilac titule duplirao je vođstvo u 58. minutu preko Nemanje Tomića, a na 3:0 povisio je Radosav Petrović iz penala u 66. minutu. Konačan rezultat postavio je rezervista Marko Šćepović četiri minuta pre kraja utakmice.

Partizan sada ima osam bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde koja od 18 sati na svom stadionu igra protiv Inđije. U duelu u Novom Sadu, poveo je BSK u 11. minutu preko Asmira Kajevića, ali je dva minuta kasnije izjednačio Abubakar Oumaru.

Povezana vest:  Džerard odličan na debiju za Los Anđeles

Novosadska ekipa je do pobede došla tri minuta pre kraja utakmice golom Aleksandra Kataia iz jedanaesterca.

Drugu „prolećnu“ pobedu zabeležio je Rad koji je opravdao ulogu favorita protiv gostujućeg Metalca iz Gornjeg Milanovca. Pogotke za „građevinare“ postigli su Marko Stanojević u 34. i Branislav Jovanović u 86. minutu.

Do prve pobede na domaćem terenu posle 18. oktobra došao je OFK Beograd, koji je na Karaburmi savladao Slobodu Sevojno sa 1:0. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Veseljko Trivunović iz penala u 55. minutu.

Povezana vest:  Ćavi: Uz Fabregasa igram bolje

Fudbaleri Borca kod kuće su zabeležili ubedljivu pobedu od 3:0 protiv poslednjeplasiranog Čukaričkog. Golove su postigli Aleksandar Stojmirović u 12, Nebojša Prtenjak u 54. i Jovan Damjanović u 68. minutu.

Bez golova su završeni dueli Spartak-Javor i Smederevo-Jagodina.

PHOTO: ataimages.rs