aleksandar_kolarov_i_sami_kadira_srb_nem

LIGA EVROPE

Dinamo, Benfika, Tvente i Spartak u četvrtfinalu LE

Fudbaleri Dinama iz Kijeva, Benfike, Tventea i Spartaka iz Moskve izborili su večeras plasman u četvrtfinale Lige Evropa.

Fudbaleri Dinama iz Kijeva izgubili su na gostovanju od Mančester sitija sa 0:1, u revanš utakmici osmine finala Lige Evropa, ali su prošli dalje jer su u prvoj utakmici na svom terenu pobedili sa 2:0.

Jedini gol na utakmici postigao je reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov u 39. minutu iz slobodnog udarca. On je igrao do 88. minuta.

Povezana vest:  Van Gal zadovoljan, Meklaren razočaran

Siti je veći deo utakmice igrao sa 10 igrača pošto je u 36. Minutu napadač Mario Baloteli dobio crveni karton.

Reprezentativac Srbije Miloš Ninković igrao je za ukrajinski tim do 45. minuta.

Tvente se plasirao u četvrtfinale i pored poraza od Zenit iz Sankt Peterburga od 0:2. U prvoj utakmici Holanđani su slavili sa 3:0.

Golove na stadionu Petrovski postigli su Roman Širokov u 16. I Aleksandar Keržakov u 38. minutu.

Povezana vest:  Kamerun traži zamenu za Klementea

Reprezentativac Srbije Aleksandar Luković odigrao je celu utakmicu za ruski tim, dok je napadač Danko Lazović teren napustio u 64. minutu.

Fudbaleri Spartaka iz Moskve pobedili su na svom terenu Ajaks sa 3:0 i ukupnim rezultatom od 4:0 se plasirali u četvrtfinale.

Domaći su poveli u 21. minutu golom Dmitrija Kombarova, Veliton je devet minuta kasnije duplirao prednost, a konačan rezultat postavio je Aleks u 54. minutu.

Pari Sen Žermen i Benfika odigrali su na Parku prinčeva nerešeno 1:1, a taj rezultat odgovarao je portugalskom klubu, koji je ukupnim rezultatom od 3:2 prošao u četvrtfinale.

Povezana vest:  Klop: Matip nije ozbiljnije povredjen

Benfika je povela u 27. minutu preko Nikolasa Gaitana, a izjednačio je Matje Bodmer osam minuta kasnije.

Večeras se igra još četiri revanš utakmice osmine finala: Porto – CSKA Moskva, Rendžers – PSV Ajndhoven, Viljareal – Bajer Leverkuzen i Liverpul – Braga.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige Evropa obaviće se sutra od 13 sati u Nionu.