NEMAČKA LIGA VESTI

 

nemacka_logo copyDobar start Grossa

Da ga nije pratio zavidan renome, Štutgart sigurno ne bi tek tako angažovao Christiana Grossa. Bivši trener Bazela brzo je dokazao koliko zna. Silni trofeji iz Švajcarske nisu slučajni, a Štutgart je neporažen u šampionatu od 29. novembra. Gross je još uvek oprezan:

– Blizu smo opasne zone, a opstanak nije obezbeđen. Predstoji nam još puno rada.

Inače, pored nekoliko fudbalera koji će promeniti sredinu, a proglašeni su za višak, Georg Niedermeier je uspeo da se izbori za trajni ugovor. On je od dolaska u Štutgart odigrao 12 utakmica i postigao je jedan pogodak. U sadašnjoj sredini bi trebalo da provede i naredne četiri godine. Svi u klubu su iskoristili početak 2010. da podvuku činjenicu kako su od 2002. naovamo najuspešnija ekipa u zemlji uz Bajern i Verder kad je reč o plasmanu u evropska nadmetanja. Naime, Štutgart se u pomenutom periodu samo jednom nije kvalifikovao za neko od nadmetanja, a prvotimci su triput učestvovali u Ligi šampiona. Trenutna pozicija na tabeli ne uliva nadu da će se tradicija nastaviti i iduće sezone.

Povezana vest:  EKO Srbija partner FSS-u

 

Hanover se budi

Niz poraza Hanovera nije prekinut ni na gostovanju Majncu. Upisan je četvrti uzastopni neuspeh, ali je Hanno Balitsch, vezni fudbaler, prepoznao neke ohrabrujuće signale:

– Bili smo primetno bolji nego nedavno. Situacija se drastično izmenila u odnosu na meč od pre dve nedelje. Podsetiću da smo tad poraženi kod kuće od slabe Herte s 3:0. Protiv Majnca je delovalo da se na terenu nalazi sasvim drugačiji tim.

Povezana vest:  Roma slavila u Novari

Mirko Slomka, koji je nedavno preuzeo ekipu, nada se da će uskoro s razlogom moći da bude optimističan:

– Neophodno je da poboljšamo efikasnost što pre. Nemoguće je savladati rivale samo dobrom organizacijom u defanzivi. Bez prodora i želje da se igra prenese na protivničku polovinu nema ni uspeha.

 

Sanou u Uravi

Saradnja Wilfrieda Sanoua i Kelna će biti nastavljena. Fudbaler iz Burkine Faso je produžio ugovor s klubom i boraviće u Nemačkoj barem do juna 2011. Međutim, prethodno ga očekuje nova avantura. Iako njegov tim ima problema s zdravstvenom situacijom kad je reč o napadačima, nekada zapaženi strelac je prosleđen na pozajmicu Uravi do kraja 2010. Boravak u Japanu olakšaće mu i činjenica da tim predvodi nemački stručnjak Volker Finke.