ITALIJA LIGA VESTI

 

italija_logoPauza za Tonija

Navijači Rome nikako da dočekaju da u kontinuitetu na terenu vide potencijalno ubojit napadački tandem. Kako su zaređali s povredama i Totti i Toni, ljubitelji fudbala ih barem još neko vreme neće gledati istovremeno na delu. Tek što se kapiten koliko-toliko oporavio od sve češćih povreda iz konkurencije za tim je ispao Luca Toni. On je dobio nezgodan udarac u list tokom meča protiv Juventusa, a na terenu ga je zamenio upravo Totti. Lekari veruju da će fudbaler pozajmljen od Bajerna pauzirati nekoliko nedelja. Tim koji znalački predvodi Ranieri ne pamti kad je poslednji put poražen, ali vrsnog stručnjaka povreda Tonija svakako može da zabrine:

Povezana vest:  Bajern pobedio u nadoknadi, porazi vodećih

– Nadam se da nije reč o ozbiljnijoj ozledi. Verujem da će se oporaviti i brže nego što lekari očekuju.

Da nije zaboravio da postiže golove Toni je pokazao 17. januara protiv Đenove kad se dvaput upisao u listu strelaca.

 

Bogdani do leta u Kjevu

Erjon Bogdani, napadač Kjeva, tvrdi da će ostati u timu iz Verone barem do leta. Za njegove usluge zainteresovana je Katanija, ali je centarfor prokomentarisao:

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana: Pobeda za Stojkovića

– Nadam se da će priče na tu temu što pre da nestanu iz medijskog prostora. Želim da se usredsredim na teren i sopstveni učinak i doprinos timu. Mi, napadači i nismo naročito efikasni u tekućem šampionatu, ali je bitnije da ekipa postiže golove u odnosu na to ko je precizan. S obzirom da se prošle subote istakao naš kapiten, sad je red na mene.

 

Cosmi (ni)je smenjen

Fudbalska svakodnevica u Italiji nikad ne prolazi uz dosadu. Pogotovo kad je reč o trenerima. Serse Cosmi, čovek koji je trgnuo Livorno iz apatije i makar privremeno izveo tim iz opasne zone, odlučio je da napusti klubu tog kluba prošlog ponedeljka. Ipak, nesporazum s predsednikom Aldom Spinelliem potrajao je tek nešto duže od jednog dana. Cosmi se vratio u Livorno, a Spinelli je izjavio:

Povezana vest:  Žigić napušta Birmingem

– Čim su se strasti smirile došli smo do zaključka da nam se pogledi toliko i ne razlikuju. Nastavljamo saradnju jer je to i u najboljem interesu kluba. Naš trener odlično obavlja svoj posao.