ŠPANIJA LIGA VESTI

 

spanija_logoDva meča pauze za Ronalda

Cristiano Ronaldo je isključen u prošlom kolu pošto je polomio nos Patricku Mtiligi, fudbaleru Malage. Disciplinski organi su bili donekle neočekivano strogi, pa će Portugalac propustiti naredne dve utakmice. Odluka mu se nije naročito svidela:

– Ne slažem se s kaznom. Uvek je bolje kad ste redovno u postavi i zato sam ljut. Ne tražim zaštitu, ali je jasno da u španskoj ligi ima i pozitivnih i negativnih pojava. Od igrača se očekuje da budu dobri tehničari, jer ste stalno na meti udaraca protivničkih defanzivaca.

Povezana vest:  Bajern i Leverkuzen u četvrtfinalu nemačkog kupa

 

Pedro poslao Henrya na klupu

Odlična forma Pedra Rodrigueza, sve boljeg golgetera Barselone, uslovila je da Thierry Henry provodi mnogo više vremena na klupi za rezervne igrače nego što je očekivao. Ipak, iskusni Francuz ne dozvoljava medijima da pomute atmosferu u timu. On je izjavio:

– Spreman sam da budem rezerva, a sedenje na klupi ne predstavlja mi problem. Mi smo na okupu kako bi Barselona pobeđivala. Što se tiče Pedra, prosto je neverovatan. Maksimalno koristi svaku priliku koju mu Guardiola ukaže, često postiže golove i zato je zaslužio da bude u startnoj postavi.

Povezana vest:  Murinjo: Strahovali smo do kraja utakmice!

 

Nova šansa za Smiljanića

Milan Smiljanić će nastupati za Sporting do leta. Tim iz Hihona će potom moći i trajno da ga angažuje. Bivši prvotimac Partizana nije dobio priliku u Espanjolu u prvom delu ove sezone. Ostao je bez licence zbog činjenice da u klubu ima previše fudbalera koji ne stižu s prostora Evropske unije. Situaciju je nedavno olakšala vest da je Argentinac Ivan Pillud dobio italijanski pasoš. Međutim, Smiljanić je odlučio da iskoristi poziv i interesovanja Manoloa Preciadoa, trenera Hihona. Njegov novi klub je izdvojio 300.000 evra kako bi dogovor bio realizovan.