FRANCUSKA LIGA VESTI

 

francuska_liga_logoKapo u ulozi spasioca

Olivier Kapo, fudbaler Vigana, provešće ostatak sezone na pozajmici u Bulonju. Bivši član Oksera i Juventusa se sreo s ogromnim očekivanjima po povratku u Francusku. S obzirom na to da je ekipa u nezavidnoj situaciji, mnogi navijači priželjkuju da baš Kapo učinkom presudno doprinese borbi za opstanak. On je izjavio:

– Jedan fudbaler ne čini ekipu. U grupi nas je dvadesetak. Do cilja možemo stići samo ako sarađujemo. Sam sam nemoćan da bilo šta promenim, a u društvu saigrača mogu da postignem sve.

 

Nestašni Sankhare

Policija je proteklog vikenda privela Younoussea Sankharea. Mladi fudbaler Pari Sen Žermena očito još uvek nije dovoljno prepoznatljiv u javnosti. Naime, on je ponedeljak dočekao u zatvoru pošto prethodno nije želeo da pokaže policajcima ličnu kartu. Ponašao se i agresivno, pa je priveden s lisicama na rukama.

Povezana vest:  Hajnkes: Kros je prelaskom u Real doneo savršenu odluku

 

Boukari na ceni

Razak Bukari je mnoge iznenadio učinkom u ovoj sezoni. Igrač sredine terena se ustalio u postavi Lansa, četiri puta je zatresao mreže, a kompletan doprinos nije promakao rukovodstvima Rena, Aston vile i Evertona. Verovatno bi još neki klub želeo da ga angažuje, ali se Boukariju ne žuri da promeni sredinu:

– Prelazni rok ulazi u završnicu i sve je moguće. Ipak, iznenadilo bi me da odem. Svestan sam da nekoliko timova prati moje igre, ali mislim da dogovor do kraja januara nije moguć. Nastojaću da i u nastavku sezone odigram barem kao i do sad, a onda bih tokom leta mogao u miru da razmišljam o daljim koracima.

Povezana vest:  Kaka zadržao mesto u timu Brazila

 

Pires bi kući

Robert Pires ima 36 godina i nema vremena za čekanje. S jedne strane, veteran ništa ne prepušta slučaju, pa uveliko nastupa za Viljareal, a, gledano iz drugog ugla, bivši reprezentativac i trofejni fudbaler Arsenala ne bi imao ništa protiv da završi karijeru u otadžbini. Mediji su nagoveštavali da su Pari Sen Žermen i Olimpik iz Marselja zainteresovani da ga angažuju, Pires bi rado put grada svetlosti, ali je i dodao:

Povezana vest:  Nebojša Leković izabran za člana UO crveno-belih

– Niko me nije zvao. Znam da je Pari Sen Žermenu potrebno pojačanje na levom krilu, a čuo sam i da su razmišljali o meni. Budući da im je poznat moj broj telefona, a da se zvonjava ne čuje, mogu samo da zaključim da su usmerili interesovanje ka nekom drugom igraču. Ne želim da se vratim u Francusku po svaku cenu. Nije strašno ni ako završim karijeru u Španiji.