ENGLESKA LIGA VESTI

 

engleska_logoKeanea i hvale i kude

Harry Redknapp, menadžer Totenhema, nedavno je bio veoma ljut na Robbiea Keanea. Irac je mimo stručnjakove volje učestvovao u organizaciji jedne žurke, a tim je nedugo zatim i poražen u meču koji je usledio. Kazna je možda stigla i prećutno, s obzirom na to da Keane sve teže pronalazi put do startne postave. Ipak, kao nagoveštaj boljih odnosa, Redknapp je apostrofirao igračev uticaj:

– Pravu lepotu fudbala mogli bismo da doživimo samo kad bi svi igrači imali pristup poput Robbievog. Time bi i trenerski posao bio lakši. Keane je igrač vrhunske klase, nastupao je za velike klubove, ali se ne žali kad se nađe na klupi. Umesto da klone, on dolazi vedar i nasmejan na treninge i podiže moral svima u svlačionici.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Prosinečki: Uverili smo se da u Kupu nema lakih rivala

Menadžer Totenhema je otkrio da u drugim klubovima situacija i nije tako blistava:

– Razgovarao sam s jednim kolegom iz Premijer lige. Iznenadio me je tvrdnjom da mu je rad s većim brojem prvotimaca mučan. Saopštio mi je da ima prave noćne more. Zato je uvek dobro kad u timu postoje momci poput Robbiea. Kad govorimo o Čelsiju to su John Terry i Frank Lampard, dok Mančester junajted oslonac pronalazi u Ryanu Giggsu, Paulu Sholesu i Nevilleu.

 

Povezana vest:  Hal doveo bivšeg igrača Zvezde

Gardner uzburkao strasti

Navijačima Aston vile sigurno se nije dopala vest da je Craig Gardner prešao u redove gradskog rivala Birmingema. Lokalni rivalitet nije odoleo zovu novca, pa je transfer vredan tri miliona funti lako realizovan. Gardner, koji je prošao fudbalsku školu Aston vile, a sad je stavio potpis na vernost Birmingemu u naredne četiri i po sezone, nije se ustručavao prilikom komentara:

– Presrećan sam. Stigao sam u klub za koji navijam od malih nogu.

Gardner je u tekućem šampionatu nastupio samo jednom u Premijer ligi. Svojevremeno je branio boje mlade reprezentacije Engleske, a u dresu Aston vile je debitovao 2005. Odigrao je 79 mečeva i postigao šest pogodaka.

Povezana vest:  Menezeš: Nismo napravili dovoljno prilika za gol

 

Rooney im je sve

Carlo Ancelotti, menadžer Čelsija, tvrdi da Mančester junajted ne bi mogao da razmišlja o osvajanju titule da u svojim redovima nema sjajnog Waynea Rooneya. Italijan je izjavio:

– Nama je nedostajao Didier Drogba, ali su Nicolas Anelka i Daniel Sturridge pokazali da su adekvatne zamene. Odlično su odradili posao dok je naš najbolji strelac nastupao na Kupu afričkih nacija. Međutim, Mančester ne bi bio tu gde jeste da nije Runija. On je igrač koji odlučuje utakmice i pravi razliku. Očekujem da prvenstvo bude uzbudljivo do samog kraja.