djukic

Pobede Levantea i Erkulesa, Đukić debitovao

 

 

Fudbaleri Levantea pobedili su danas na svom terenu Malagu sa 3:1, u utakmici 30. kola španskog prvenstva i ostvarili sedmu pobedu u poslednjih 10 utakmica.

Dvostruki strelac za 11. prvenstvenu pobedu Levantea bio je Kristijan Stuani, a gol za domaće postigao je i Ruben Suares. Jedini pogodak za Malagu koja je u zoni ispadanja, postigao je Sebastijan Fernandes. Levante se tako popeo na deveto mesto na tabeli sa 38 bodova, a Malaga je pala na pretposlednje 19. mesto i ima 29 bodova.

Povezana vest:  Alaves pobedio, Krstičić igrao četiri minuta, Katai na klupi

Fudbaleri Erkulesa pobedili su Real Sosijedad sa 3:1 i ostvarili važnu pobedu u borbi za opstanak. Na klupi Erkulesa debitovao je bivši trener Partizana i selektor reprezentacije Srbije Miroslav Đukić.

Dvostruki strelac u ekipi Erkulesa bio je Rojston Drente, gol je postigao i Havijer Portiljo, dok je jedini strelac u domaćem timu bio Dijego Irfan.

To je bila prva pobeda Erkulesa na gostujućem terenu još od drugog kola i prvi gol na strani od 24. oktobra. Erkules je i dalje u zoni ispadanja – na 18. mestu sa 29 bodova i ima bod manje od Saragose koja je 17.

Povezana vest:  Nova pobeda Zvezde u Super ligi Srbije

Sevilja je na svom terenu pobedila Saragosu sa 3:1 i popela se na peto mesto na tabeli. Pobedu domaćima doneli su golovima Dijego Peroti, Frederik Kanute i Alvaro Negredo, oba iz jedanaesteraca, dok je jedini gol za Saragosu postigao Jirži Jarošik. Sevilja je sada peta na tabeli sa 45 bodova i ima devet manje od četvrtoplasiranog Viljareala.

Fudbaleri Atletko Madrida pobedili su na gostovanju Osasunu sa 3:2 I popeli se na sedmo mesto na tabeli. Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je Dijego Košta, koji je postigao „het trik“. Golove za domaći tim postigli su Kike Sola i Džavad Nekunam iz jedanaesterca.

Povezana vest:  Maradona: Ovo bi mogla da bude godina Napolija

Atletiko ima 42 boda, bod manje od Espanjola na šestom mestu, koje sledeće sezone vodi u Ligu Evropa, dok je Osasuna ostala na 12. mestu sa 35 bodova.

Deportivo je u La Korunji posle preokreta pobedio Majorku sa 2:1, dok je Rasing Santander na gostovanju sa 2:1 bio bolji od Espanjola.