soldado

Valensija sve bliža direktnom plasmanu u Ligu šampiona

 

Fudbaleri Valensije večeras su kao domaćin ubedljivo pobedili Viljareal sa 5:0 u meču 31. Kola prvenstva Španije, dok je Atletiko iz Madrida bio bolji od Real Sosijedada sa 3:0. Golove za pobedu Valensije u derbiju 31. kola Primere postigli su Raul Soldado u 14. i 75. minutu, Mata u 56. i 73. i Ever Banega u 62.

Povezana vest:  Sutra otkrivanje spomen-ploče Brisu Tatonu

Najbolju priliku za goste imao je Brazilac Nilmar, kada je u 45. minutu pri rezultatu 1:0 bio sam ispred domaćeg golmana, ali je šutirao preko gola.

Valensija je ovom pobedom odmakla Viljarealu na šest bodova razlike I sedam kola pre kraja prvenstva Španije nalazi se u dobroj poziciji da kao trećeplasirani tim na tabeli obezbedi direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati i tabela 33. kola Premijer lige

Viljareal će, ako zadrži četvrtu poziciju, morati da igra kvalifikacije. Atletiko iz Madrida je već u prvom poluvremenu došao do dva gola prednosti protiv Real Sosijedada. Strelci za domaći tim bili su Luiš Felipe u 12. i Marija Suareza u 45. minutu.

Konačan rezultat utakmice postavio je Argentinac Kun Aguero, kada je u 78. minutu na asistenciju Tijaga postigao treći gol za Atletiko.  Madriđani su posle 31. kola Primera peti na tabeli sa 45 bodova, dok je klub iz San Sebastijana 14. sa 35 bodova i predstoji mu borba za opstanak u ligi.

Povezana vest:  Srbija pala za dve pozicije i sada je 25. na FIFA listi