nole_majami_1_2011

Đoković: Ove godine sam drugačiji igrač

 

Trenutno drugi teniser na svetu Novak Đoković rekao je večeras da se ove godine oseća „drugačijim igračem nego pre“.

-Verujem da sam ove godine drugačiji igrač nego pre. Fizički sam spremniji i brži. Osećam se snažnije na terenu, a samopouzdanje mi je na najvišoj mogućoj tački – istakao je Đoković.

On je 2011. godinu počeo sa 24 pobede, bez izgubljenog meča, što je najbolji start sezone još od 1986. godine i 26 uzastopnih pobeda Ivana Lendla.

Povezana vest:  Održana "NIS otvorena škola tenisa" u Kruševcu

-Ako hoću do prvog mesta moram stalno da igram dobro na velikim turnirima, jer znam da će Rafael Nadal i Rodžer Federer to činiti – rekao je srpski teniser.

Đoković je ove godine već dva puta pobedio vodećeg igrača ATP liste Rafaela Nadala, u finalima turnira u Majamiju i Indijan Velsu, iako je Španac u tim mečevima imao prednost posle prvog seta.

-Te pobede mi psihološki mnogo znače. Posebno na samopouzdanju – kazao je on.

Povezana vest:  Tipsarević izgubio od Ferera

Zbog povrede kolena Đoković će propustiti turnir u Monte Karlu, ali se očekuje da učestvuje na Srbija openu koji počinje 23. aprila.

-Nije u pitanju ništa strašno. Poslednja tri meseca imam manjih problema sa kolenom, pa od početka sezone igram sa steznicima. To je više stvar predostrožnosti i verujem da će posle ove pauze sve biti dobro.

Pobednički niz Đoković je započeo u decembru prošle godine, kada je sa reprezentacijom Srbije osvojio Dejvis kup.

-To je bio najbolji doživljaj koji sam ikada osetio na teniskom terenu. Ikada! Tada nisam predstavljao sebe, nego svoju zemlju – istakao je 23-godišnji Đoković i dodao: -Osvajanje Dejvis kupa dalo mi je ogromnu pozitivnu energiju. Iako je letnja pauza između dve sezone bila veoma kratka, ja sam jedva čekao da se vratim na teren i ponovo igram tenis.

Povezana vest:  Ferero se u oktobru oprašta od tenisa

Đoković je od 1. februara drugi teniser na svetskoj rang listi, iza Španca Rafaela Nadala, a ispred Švajcarca Rodžera Federera.