robert_prosinecki_novinari_marakana

Robert Prosinečki: Derbi će odlučiti prvaka!

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je posle večerašnje pobede protiv Čukaričkog od 4:0 da je zadovoljan igrom svog tima i da bi duel sa Partizanom u 24. kolu mogao da odluči pitanje prvaka Super lige.

-Mislim da će derbi, 23. aprila na stadionu Partizana, odlučiti pitanje šampiona pošto i oni i mi igramo dobro. Potrebno je, naravno, da nastavimo da pobeđujemo – rekao je Prosinečki novinarima posle utakmice sa Čukaričkim u 21. kolu Super lige.

Partizan je ranije danas u Subotici bio bolji od Spartaka sa 2:1, pa je razlika između ova dva tima ostala tri boda u korist crno-belih. Robert Prosinečki nije želeo da komentariše taj susret i nekoliko spornih odluka sudije Milorada Mažića.

Povezana vest:  Mančester sitiju prednost protiv Dinama pred revanš u Engleskoj

-Gledao sam utakmicu Spartaka i Partizana, ali ne želim da komentarišem suđenje – rekao je Zvezdin trener.

On je ocenio da su njegovi igrači u večerašnjoj pobedi protiv Čukaričkog „ispunili očekivanja i pas igrom dolazili do šansi za golove“.

-Motivacija kod igrača nije izostala, iako sam se bojao da bi tako nešto moglo da se dogodi. Drago mi je zbog toga i zbog pobede od 4:0, ali sam nezadovoljan jer smo protivniku dozvolili da stvori nekoliko šansi za gol – rekao je on.

Povezana vest:  Kompani: De Brujne bi bio pojačanje za Siti

Prosinečki je u meču sa poslednjeplasiranim timom na tabeli pružio priliku nekim igračima koji nisu često bili u startnoj postavi ovog proleća.

-Zadovoljan sam nastupom svih igrača koji su večeras dobili priliku, ali moram posebno da istaknem odličnu partiju dvostrukog strelca Slavka Perovića – ocenio je Zvezdin trener.

Večeras se na Marakani u Zvezdinom timu dogodila slična situacija kao nedavno u Jagodini, kada su se Kaluđerović i Kadu raspravljali oko toga ko će da šutira penal. Ovaj put fauliran je Kolumbijac Borha, koji je i sam želeo da izvede najstrožu kaznu, ali je poverenje trenera dobio Brazilac Evandro.

Povezana vest:  Dalgliš neodlučan o Kerolovom debiju za Liverpul

-Ne volim da šutira onaj igrač nad kojim je načinjen prekršaj. Zato je moja odluka bila da Evandro izvede taj udarac – kazao je Prosinečki.

Trener Čukaričkog Dragan Lacmanović pohvalio je golmana svog tima Nikolu Đokića, iako je primio četiri gola.

-Plašio sam se da poraz ne bude ubedljiviji, ali na golu je stajao odlični Đokić. Zadovoljan sam i što smo u finišu uspeli da stvorimo dve šanse za gol – rekao je Lacmanović.

U narednom kolu Crvena zvezda u subotu, 16. aprila, od 14.00 u Kragujevcu igra protiv Metalca, dok će Čukarički ugostiti Jagodinu.