the-tigers-wife

Laguna objavljuje roman Tigrova supruga na srpskom

Izdavačka kuća Laguna dobila je ekskluzivno pravo za objavljivanje romana „Tigrova supruga”, debitantskog romana bivše Beograđanke Tee Obreht (Barjaktarević).

Američka spisateljica je oduševljena idejom da se knjiga pojavi na jeziku zemlje iz koje potiče, a ceneći ugled Lagune, donela je odluku da ekskluzivna prava za objavljivanje knjige na srpskom da upravo najvećem izdavaču u zemlji. Radnja romana smeštena je u neimenovanu zemlju bivše Jugoslavije, a glavna junakinja je doktorka Natalija, koja dolazi da pomogne deci u jednom lokalnom sirotištu u manastiru.

Povezana vest:  Goranu Gociću uručena nagrada "Moma Dimić"

Novu književnu zvezdu u SAD Teu Obreht  kritičar “Vašington posta” nazvao je balkanskim Singerom, a autorka je, bez obzira na činjenicu da živi u SAD od svoje 12. godine, uspela da stvori veoma živu sliku regiona iz kojeg vodi poreklo.

Kritičari posebno hvale njen stil i sposobnost da na engleskom jeziku verno prikaže delove sveta i kulture koje su Amerikancima vrlo daleke. Knjiga će se u prevodu Dubravke Srećković Divković pojaviti na Sajmu knjiga u Beogradu, u oktobru ove godine.

Povezana vest:  „Zbogom, aveti“ u okviru Laguninog književnog kluba na Instagramu 4. decembra