raul_slavlje

LIGA ŠAMPIONA,  Šalke i Real  u polufinalu

Evropa nema vladara

 

Evropa više nema šampiona, pošto je Inter doživeo novi šok I u Gelzerkirhenu u dueli sa Šalkeom  2:1. Još jednom zrelom igrom Nemci su uspeli da umire super zvezde iz Milana i da se na veličanstveni način plasiraju u polufinale Lige šampiona. Posle sjajne igre u italijanskoj prestonici mode (pobedili 5:2), domaćini su pokazali da nisu plašljivi i da “hrabre izjave” Etoa I drugara nemaju osnova.

Suprotno očekivanjima Leonardovi puleni nisu krenuli totalno ofanzivno već su pokušavali da kroz pas igru dođu do senzacije. Ipak, čvrsti Nemci su zatvarali sve rupe na sredini tako da je bilo tužno gledati, sada već bivše vladare Evrope kako pokušavaju da dođu do Nojera. Najhrabriji u tim naletima bio je naš Dejan Stanković, koji je dalekometnom paljbom pokušavao da učini nemoguće dok nije zamenjen u poluvremenu.

Povezana vest:  Kadeti Srbije protiv Bosne i Hercegovine u utorak i sredu

Videvši da ih legija stranaca iz Milana neće napasti, igrači Šalkea su se osokolili, tako da je Raul Gonzales u 44. Minute uspeo da se ušunja u šensterac I da kao na poljančetu prevari Žulija Cezara. Isti igrač bio je asistent Havedesu u  81. minutu, a gol za Inter postigao je Tijago Mota(49). Protivnik Šalkea biće u polufinalu  Mančester junajted.

Povezana vest:  Viktor Valdes postao otac po drugi put

Ni na Ostrvu nije došlo do senzacije. Na “VAjt Hart Lejnu” Modrić, Pavličenko i Bejl su stidljivo pretili ali je na kraju golman “petlova” Gomez  počastio Madriđane. U 50. Minutu Kristijano Ronaldo je sa 26-27 metara opalio punom po lopti a Brazilac je na neobjašnjiv način reagovao , tako da Madriđani zasluženo idu u polufinale na Barselonu.U prvo meču Real je slavio sa 4:0.

Povezana vest:  Bivši mađarski igrač Horvat priznao nameštanje mečeva

ŠALKE: Nojer – Sarpei, Huvedes, Mecelder, Ušida – Hurado, Papadopulos, Matip, Baumjohan – Edu, Raul.

INTER: Žulio Cezar – Nagatomo, Lusio, Ranokija, Maikon – Zaneti, Mota, Stanković – Snajder – Milito, Eto.

TOTENHEM: Gomeš – Ekoto, Doson, Galas, Ćorluka – Bejl, Hadlstoun, Modrić, Lenon – Pavljučenko, Van der Vart.

REAL: Kasiljas – Arbeloa, Albiol, Karvaljo, Ramos – Kedira, Alonso – Marselo, Ozil, Ronaldo – Adebajor.