FSS_logo

FSS: Suđenje u Subotici bilo dobro, bez stranaca u derbiju

 

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) danas je pozitivno ocenila suđenje Milorada Mažića i pomoćnika u utakmici Spartak-Partizan i odbacila ideju da 140. „večiti“ derbi sude arbitri iz inostranstva.

-Komisija je proučila sve navode iz žalbe Spartaka i gledanjem snimka proverila odluke sudije Mažića i pomoćnika koje su apostrofirane. Ustanovili smo da je sudijski tim sve svoje odluke zasnovao na pravilima igre i slobodnom sudijskom uverenju i da je, samim tim, prigovor Spartaka neosnovan – rekao je član sudijske komisije FSS Staniša Beljin.

Povezana vest:  Kuzmanović čeka ponudu Evertona

Spartak je uložio prigovor na suđenje u utakmici u kojoj je Partizan pobedio sa 2:1. Partizan je izjednačio iz penala, a gol je postigao u trećem minutu sudijske nadoknade iz slobodnog udarca.

Beljin je naveo da sudijska komisija ima puno poverenje u sve sudije i pomoćnike koji se nalaze na listama Super lige i Prve lige Srbije, a koju je usvojio Izvršni odbor FSS.

Povezana vest:  Lalatović: Sledi ono za šta živimo

-Komisija u potpunosti veruje stručnom nivou i pripremljenosti sudija za suđene utakmica nacionalnog prvenstva i poklanja im puno poverenje, pritom ne prihvatajući ideju da se za pojedine utakmice prvenstva angažuju strane sudije – kazao je Beljin.

On je dodao da sudijska komisija očekuje da će domaće sudije preostale utakmice odsuditi u skladu sa pravilima igra i da ničim neće negativno uticati na regularnost takmičenja.

Povezana vest:  Pavkov najbolji igrač 13. Kola

Prvenstveni derbi Partizan-Crvena zvezda igra se 23. aprila na stadionu u Humskoj ulici. Crno-beli trenutno vode na tabeli sa tri boda više od gradskog rivala.